Foto: Zrinski minimalno bolji od Marsonije

Kod petoplasirane momčadi prvenstva SuperSport Druge lige Zrinskog iz Jurjevca koji svoje domaće utakmice igra u Čepinu nogometaši Marsonije doživjeli su minimalni poraz s 1:0. Sastav iz Jurjevca bio je favorit za pobjedu što je i opravdao na terenu premda nije pružio veliku utakmicu. Bijelo – crni su pokazali još manje i nisu zaslužili bod.

Oglas

Prošle sezone nogometaši Marsonije sredinom svibnja slavili su baš u Jurjevcu pobjedu s 3:1 koja je Vukovaru otvorila vrata prema 1. mjestu i plasmanu u kvalifikacije kroz koje su se kasnije probili u viši rang. Samim time Vukovarci su pogurali Brođane u kvalifikacije za Drugu ligu u kojoj ih je ponovno čekao susret sa Zrinskim. Ovaj put nije se igralo u Jurjevcu, već u Čepinu u kojem je domaći sastav došao do zaslužene pobjede s 1:0.
Bijelo – crni odigrali su slabo i nisu bili previše opasni po gol besposlenog Marina Stanića, dok je novi, odnosno stari trener Zrinskog Antun Labak upisao prva 3 povratnička boda na klupi Plavih iz Jurjevca.

Oglas

Od početka je Zrinski krenuo prema golu Marsonije na kojem je bio vrlo dobri Matko Kramer koji je svoju momčad spasio težeg poraza. U 10. minuti za domaće je pokušao Eugeniju Rebenja čiji je udarac nakon ubačaja Stipe Vrdoljaka zaustavio Kramer. Imao je posla vratar Brođana i u 15. minuti kada je zaustavio udarac Vrdoljaka, dok je u nastavku akcije uspio ukrotiti i pokušaj mladog Patricka Pejića. Zato vratar Marsonije ništa nije mogao učiniti samo minuti kasnije kada je odbio dobar udarac Marija Tadića, dok se lopta odbila do Moldavca Rebenje koji je svojim 4. golom u prvenstvu momčad iz Jurjevca doveo do zasluženog vodstva od 1:0. Nakon toga Plavi Antuna Labaka su stali te kao da su se
zadovoljili s vodstvom. Niti Marsonia nije imala hrabrosti više napasti i pokušati izjednačiti jer se Zrinski očito nudio, ali Bijelo – crni to nisu znali iskoristiti. Tek izdvojimo pokušaj Ivana Blatančića u 20. minuti koji je na domaćem golu zagrijao Stanića. Nešto više je u 35. minuti mogao učiniti i Silvio Mihić koji je na dodavanje Mahmutovića šutirao od bloka pokraj gola. Imali su domaći hendikep jer su u prvom poluvremenu zbog ozljede ostali bez važnog igrača Stipe Vrdoljaka, a u nastavku iz istog razloga i bez Brazilca Moisesa.

Oglas

Gostujući trener Dario Damjanović pokušao je s uvođenjem mladih Mihaela Bosanca i Antonija Svrzlića, dok su kasnije ušli Ermin Huseinbašić i Lovro Anić, međutim, to nije donijelo poravnanje niti pomak na bolje u igri. Prvu prijetnju u drugom poluvremenu imao je Zrinski u 62. minuti preko Petra Raguža, ali Kramer čuva bliži kut. Jedinu izglednu situaciju u drugih 45 minuta pred domaćim golom imala je Marsonia u 77. minuti kada se Mihić oslobodio svog čuvara te je umjesto udarca prema golu tražio Mahmutovića koji
je bio okružen dvojicom i nije mogao više učiniti. Na drugoj strani u 85. minuti prijeti Luka Ćubel, ali Kramer je i dalje nesavladiv te svojoj momčadi ostavlja malu nadu. Posljednju prigodu na utakmici imao je strijelac jedinog gola na utakmici Eugeniju Rebenja iz Moldavije koji se dobro okrenuo oko svog čuvara, ali je Kramer bio dobro postavljen te je
ostalo 1:0 u korist Zrinskog protiv neuvjerljive Marsonije.


Za nogometaše Marsonije poraz od Zrinskog je 3. uzastopni te naredna domaća utakmica protiv Međimurja iz Čakovca za njih ima veliko značenje. S druge strane Plave iz Jurjevca podigao je bivši pomoćni trener Bijelo – crnih Antun Labak čija je ekipa prvo uzela bod vodećem Jadranu i to u Pločama, a sada su taj bod potvrdili s pobjedom nad Brođanima. (Tekst: Josip Šebalj)