Foto: Uljanik preko Slavonije do Druge NL

Segesta i Uljanik novi su članovi Druge nogometne lige, trećeg ranga hrvatskog nogometa. Segesta je nakon jedanaesteraca slavila u Zadru, dok je Uljanik pred svojim gledateljima pobijedio požešku Slavoniju rezultatom 3:1.

U dvije utakmice Uljanik je pokazao više, svoje dobre periode igre je pretočio u golove i zasluženo prošao dalje. Utakmica je krenula dosta mlako, bez prigoda sve do 22. minute kada je Matej Martinović pokazao zašto je bio prvi strijelac Istoka protekle dvije sezone, krasno se oslobodio dvojice čuvara pa topovski pogodio suprotnu malu mrežicu za 0:1. S obzirom na pravilo gola u gostima, bio je to ogroman korak Slavonije ka Drugoj NL. No, prednost od dva gola bila je na snazi tek 60-ak sekundi, toliko je trebalo Benjaminu Pajkoviću da nakon kornera prizemnim udarcem poravna na 1:1. Taj drugi gol digao je Uljanik koji je do kraja prvog dijela potpuno izdominirao, imao je seriju prigoda i dobrih situacija, a u 44. minuti je to i kapitalizirao, nakon kornera najviši je Noel Žiković koji pogađa za preokret i sada Slavonija mora tražiti preokret. Moglo je i gore završiti po goste, Ivan Petković je sjajno obranio u sudačkom dodatku prvog poluvremena.

U nastavku još jedan veći period izjednačene igre, ponešto situacija i na jednoj i na drugoj strani, a onda se u 68. Robert Raković nalazi na pravom mjestu, odbijanac sjeda točno na njegovu nogu, sa 7-8 metara nije mu bio problem pogoditi i odvesti Uljanik na +2. Tada Slavonija preuzima puni rizik, stvorila je nekoliko opasnih situacija, Janček je izborio kazneni udarac 10ak minuta prije kraja, Martinović je pucao sasvim dobro, no Carlo Jurak izvrsno brani, a to je i slomilo goste koji su nakon toga pokušavali samo stihijski.

Bila je vidljiva bolja energija kod Uljanika, Slavonija je u obje utakmica podbacila, momčadski je djelovala prazno, što nakon duge sezone i nije pretjerano čudno, uz to valja napomenuti da je Uljanik ranije završio sezonu, trener Saša Kolić imao je priliku napraviti mini ciklus, spremiti svoje momke da izgledaju ovako kako su izgledali. Uz Jadran iz Poreča Istra sada ima dva predstavnika u Drugoj NL, dok Slavonija ostaje samo na Marsoniji.