Foto: Slaven i BSK podijelili bodove u derbiju kola

Zaista je lijepa priča odnos nogometnih klubova iz Buka i Gradca. Na terenu veliki rivali, van terena veliki prijatelji. Posebno je to vidljivo u ovoj sezoni u kojoj BSK Gračanima ustupa svoj teren, klupske prostorije i kafića kako bi Slaven koliko toliko financijski izdržao nezavidnu situaciju u kojoj se našao zbog rekonstrukcije terena i neigranja domaćih utakmica na svom stadionu. Potez za notes i svakako dugo pamćenje! Dugi niz godina BSK je najredovitiji sudionik gradačkog Memorijala Braće Blašković, a i najuspješniji njegov sudionik tako da ovo nije “friška” nego dugogodišnja priča.

Oglas

Oglas

 

Oglas

Na terenu prijateljstva nema, 90 minuta se i jedni i drugi bore do zadnjeg atoma snage za pobjedu bilo da je riječ o pripremama ili borbi za bodove. Tako je bilo i ovoga puta u derbiju 21. kola 1. ŽNL. Krenulo je prekrasnom gestom “domaćih” Gračana koji su svoje goste dočekali špalirom i aplauzom – čestitkom za “skidanje” Slavije ali i zahvalom za ranije navedeno. I otprilike tu prestaje prijateljstvo a kreće fajt za svaku loptu. I sjajna utakmica. Bolje su krenuli Bučani koji su rano došli do vodstva nakon što je Josip Jakovljević iskoristio nekoliko vezanih loših poteza gradačke obrane. Nedugo potom najbolji igrač BSK-a imao je još jednu sjajnu, možda i bolju priliku, ali njegov udarac glavom sa 4-5 metara sjajno brani mladi gradački vratar Ante Poljaković. Uzvraćaju Gračani lijepom akcijom u kojoj je povratna lopta stigla do Marka Aračića na 8-9 metara od Mazala što ovaj pretvara u poravnanje.

U drugom dijelu mogli su nogometaši Slavena i do uvjerljive pobjede, imali su tri sjajne prilike u razmaku od četiri minute no ili nije bilo mirnoće ili su se Bučani spašavali u zadnji tren pa se u završnicu ušlo sa samo jednim golom prednosti za Slaven. U 90. minuti “mrtvaca” ne koristi kapetan Slavena Robert Nović, a onda kako to često biva stiže kazna na drugoj strani. Nije više bilo vremena za nekakve kombinacije, u kazneni prostor Slavena se šalju duge lopte, pa se nakon jednog ubačaja s desne strane na 2-3 metra od gol linije sjajno snalazi najniži igrač na terenu Ivan Buturac koji to pogađa i na kraju svakom po bod, konačni rezultat je 2:2.