Foto: Nogometni spektakl u Jakšiću – trofej u Buku

Jučer je na jakšićkim Jajarama odigrano najzanimljivije finale Kupa godinama unazad. Jakšić i BSK iz Buka su se iznenađujuće našli u finalu u kojem godinama unazad stoluju Slavonija i Slavija, a upravo su ova dva kluba uz Lipik jedini i prekidali sudare dvaju trećeligaša, no svaki su put morali priznati protivniku da je bolji.

Oglas

Otvorila se tako velika prilika za obje momčadi, čitava mjesta su mobilizirana, navijači su bili u punom elementu, a zaintrigirao je ovaj dvoboj i neutralne gledatelje pa je dekor ove utakmice bio spektakularan. Sama igra nije bila spektakularna, ali nitko nije otišao nezadovoljan iz Jakšića jer uzbuđenja nije nedostajalo. Bučani su poveli prekrasnim golom Josipa Jakovljevića iz slobodnog udarca u prvom, Jakšićani došli do poravnanja sjajnom golčinom Ivana Franjića, svog bivšeg suigrača, zatim prednost seli na stranu Jakšića nakon što je poentirao Maurizio Rezo. Već se naveliko slavilo na jakšićkoj strani tribina, posljednje sekunde su polako ali sigurno curile, a onda se ukazao Roberto Marčinović i glavom pogodio za 2:2 u posljednjoj minuti sudačke nadoknade vremena.

Oglas

O pobjedniku je na kraju odlučivala lutrija jedanaesteraca, dva strijelca Jakšića u igri su propustila svoje prilike, bolje rečeno zaustavio ih je junak Bučkog slavlja Luka Mazal, na drugoj strani jedini neprecizan bio je kapetan Tomislav Tvrdy, no to ni njega ni suigrače mu nije koštalo prilike da po drugi put donesu pehar pobjednika Kupa na Hrvatskinju!

Oglas