Foto: Humanitarno nogometni spektakl na Livadi

Budući član Prve Županijske nogometne lige Željezničar organizirao je humanitarne utakmice s kojih je sav prihod prikupljen od ulaznica išao za izgradnju nove OŠ “Milan Amruš” koja će biti u blizini samog Stadiona “Stanko Vlainić – Dida”. Uz domaći Željezničar u ovu akciju uključili su se prvoligaš Lokomotiva iz Zagreba, drugoligaš Vukovar i četvrtoligaš Tomislav iz Donjih Andrijevaca. Između dvije utakmice na teren su izašli polaznici OŠ “Milan Amruš” u pratnji svojih roditelja koji željno iščekuju dovršetak škole u kojoj će imati odlične uvjete za boravak u njoj.

Premda je bilo najavljeno da će zagrebačka Lokomotiva doći u svom najjačem sastavu to se ipak nije dogodilo. Klub koji je od nedavno partner sa slavonskobrodskim Željezničarom došao je s juniorima u čijem je sastavu i bivši član Marsonije David Katić, rodom iz Ruščice. U prvoj utakmici član Treće lige – istok Tomislav iz Donjih Andrijevaca pružio je odličan otpor drugoligašu Vukovaru te je 2 puta imao vodstvo od 1:0 i 2:1 da bi susret završio s 2:2. Zanimljivo je da se oba kluba u svojim ligama nalaze na 3. mjestu, dok je novog osvajača kupa Brodsko – posavske županije u vodstvo u 26. minuti doveo Karlo Kokanović.

U drugom poluvremenu Vukovarci su u 59. minuti izjednačili na 1:1 kada je Zinedin Mustedanagić proigrao Vanju Pelka koji je svladao Gabrijela Buholca. Samo dvije minute nakon toga nogometaši Tomislava poveli su s 2:1. Razigranog Karla Kokanovića pred svojim golom srušio je Ibrahima Berete, dok je odlični sudac Filip Cindrić iz Nove Kapele pokazao na najstrožu kaznu. Siguran realizator bio je Ivan Tunuković koji je sastav iz Donjih Andrijevaca doveo u novu prednost, sada s 2:1. U završnici utakmice u 86. minuti trećeplasirani sastav SuperSport Prve lige iz Vukovara uspio je poravnati na 2:2 nakon što je Paul Tabinas ubacio u kazneni prostor Tomislava pred kojim se dobro snašao ponovno Vanja Pelko koji je svojim drugim golom na utakmici poravnao rezultat na konačnih 2:2.

Prije početka druge utakmice između domaćeg Željezničara i juniora zagrebačke Lokomotive uz polaznike domaće škole nogometa bili su i učenici iz OŠ “Milan Amruš”, dok je početni udarac izveo europski boksački prvak Gabrijel Veočić. U prvom poluvremenu između Ljubičastih i gostujućih juniora s Kajzerice nije bilo golova, dok su za tih 0:0 najzaslužniji golmani, domaći Josip Popić i gostujući Domagoj Marić. U drugom poluvremenu juniori Lokomotive bili su bolji te su na kraju došli do pobjede s 3:0. Igrači s klupe donijeli su prevagu te je tako Bartol Kardum postigao 2, a Fran Knežević 1 gol. Uz boksača Gabrijela Veočića u ovu akciju uključili su se i članovi Atletskog kluba Marsonije koji su u poluvremenu utakmice imali dvije utrke, pa su tako mlađi trčali na 100, a stariji na 200 metara. (Tekst: JOSIP ŠEBALJ)