/Formirane Lige mladeži Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije PETA KATEGORIJA JOŠ UVIJEK IMA OTVORENE PRIJAVE
pioniri psž jb pšs

Formirane Lige mladeži Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije PETA KATEGORIJA JOŠ UVIJEK IMA OTVORENE PRIJAVE

VELIKA / POŽEGA – U ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. u Velikoj je održan plenum klubova koji će se natjecati u Ligama mladeži Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije. Kako klubovi 1. i 2. Županijske nogometne lige nisu obvezni igrati s mlađim kategorijama lige su formirane na osnovi prijava klubova.

U ligi početnika (2009. i mlađi) natjecat će se 11 ekipa (Dinamo Rajsavac, Kutjevo, Omladinac Čaglin, Sloga Trenkovo, Slavija II Pleternica, Lipik 1925, Požega, Kaptol, Slavonija II Požega, Papuk Velika i Mladost Pavlovci).

U ligi mlađih pionira (2007. i mlađi) igrat će 12 ekipa (Slavonija II Požega, Kutjevo, Dinamo Rajsavac, Papuk Velika, Dinamo II Vidovci Dervišaga, Mladost Pavlovci, Hrvatski dragovoljac Drenovac, Hajduk Pakrac, Lipik 1925, Kuzmica, Požega i Kaptol)

U ligi starijih pionira (2004. i mlađi) sudjelovat će 12 ekipa (Croatia Donja Obrijež, Kutjevo, Papuk Velika, Omladinac Čaglin, Sloga Trenkovo, Hajduk Pakrac, Lipik 1925, Kuzmica, Jakšić, Požega, Kaptol i Dinamo II Vidovci Dervišaga)

u ligi juniora (2001. i mlađi) nastupit će 10 ekipa (Dinamo Vidovci Dervišaga, Kutjevo, Mladost Pavlovci, Graničar Zagrađe, Hajduk Pakrac, Kuzmica, Papuk Velika, Lipik 1925, Jakšić i Požega). Dogovoreno je da početnici i stariji pioniri svoje utakmice igraju nedjeljom, a mlađi pioniri i juniori subotom.

Još traju prijave za ligu najmlađih igrača – predpočetnika (2011. godište i mlađi) koja će se ako bude zainteresiranih klubova igrati turnirski (cijelo kolo na jednom mjestu istog dana).

Međužupanijskoj ligi početnika SB – PŽ sudjelovat će 4 kluba iz naše Županije (Slavonija Požega, Slavija Pleternica, Dinamo Vidovci Dervišaga i Hajduk Pakrac). 

1. Kvalitetnoj ligi mladeži Slavonije i Baranje trećeligaši Slavonija (Požega) Slavija (Pleternica) sudjeluju se 4 kategorije (juniori, kadeti, stariji i mlađi pioniri) dok se od ove sezone županijski prvoligaš Dinamo Vidovci Dervišaga u tom rangu natječe s kategorijama mlađih i starijih pionira).

Na plenumu je dogovoreno da klubovi koji s prvim ekipama igraju veće rangove natjecanja, a u županijskim ligama mladeži imaju prijavljene druge ekipe ne smiju koristiti igrače koji igraju u prvim ekipama.

Foto Jurica Bešlić PŠS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.