Filip Žugić i Rekord tim u proljeće u žestokom ritmu

U natjecanju Druge Hrvatske lige – istok košarkaši Rekord Tima iz Oriovca odigrali su tek trećinu svog prvenstva, odnosno samo 5 od ukupno 18 utakmica koliko bi trebali imati u ovoj sezoni. S obzirom da su oni treći rang natjecanja njihovo prvenstvo je prekinuto te prema uvedenim mjerama smiju trenirati i igrati samo juniori. U ovoj stanci uprava Rekord Tima riješila je i pitanje trenera s obzirom da su ostali bez Tomislava Katića koji je iznenada preminuo.

Oglas

 

Oglas

Prekid prvenstva košarkaši Rekord Tima dočekali su na 6. mjestu s jednom pobjedom i 4 poraza. Prvenstvena ljestvica ima zanimljiv izgled iz razloga što su na prve dvije pozicije Đakovo i Marsonia koji imaju svih 5 pobjeda te su bez poraza. Iza njih s omjerom 4-1 su Belišće i Županja i to su 4 kluba koja će se boriti za sami vrh. Od 5. pa sve do posljednjeg 10. mjesta je 6 klubova koji imaju jednu pobjedu s tim da pretposljednji Olimp Inspekt ing iz Tenje i KA Osijek imaju međusobnu neodigranu utakmicu. Od 4 poraza Oriovčane najviše boli onaj domaći s pola koša od Olimp inspekt inga, dok su na gostovanju s 3 razlike u dvorani Vijuš izgubili utakmicu od Marsonije. Na svim tim susretima ekipi zbog ozljede nije mogao pomoći Hrvoje Raspasović što se osjetilo u igri Rekord Tima.

Oglas

 

Osim spomenutih poraza, domaćeg od Olimp Inpekt inga iz Tenje i gostujućeg od Marsonije, košarkaši Rekord Tima još su izgubili bodove u Županji i na domaćem parketu od Belišća. Jedina pobjeda zabilježena je sa 68:59 na gostovanju kod KA Osijek. U 5 odigranih utakmica za Oriovčane je nastupilo 14 igrača, dok najbolji prosjek ima Luka Pavlinović sa 14,2 koša u svakom susretu. Iza njega je Svan Stojsavljević s 13,8 i Matko Jagar s 10 poena po svakoj utakmici.

 

U noći nakon domaće utakmice 5. kola protiv Belišća iznenada je preminuo trener košarkaša Rekord Tima, Brođanin Tomislav Katić. Bio je to šok za sve ljubitelje košarke u Slavoniji i Baranji, ali i šire, dok je klub morao pronaći zamjenu. Pronašao ga je u 40. godišnjem Brođaninu Filipu Žugiću koji se nakon 12 godina iz Zagreba vratio u Slavonski Brod.

 

Prva, odnosno seniorska ekipa Rekord Tima zbog uvedenih mjera ne smije trenirati, ali zato smiju juniori koje će također voditi Filip Žugić. Oni u Ligi Slavonije i Baranje nastupaju izvan konkurencije te iz tog razloga igra nekoliko igrača koji su 2001. godište među kojima je i Hrvoje Raspasović.

 

U nastavku sezone svi klubovi u Drugoj ligi – istok morat će odigrati 13 utakmica i to 9 iz cijelog drugog dijela i 4 koje su im ostale iz jesenske dionice.

 

U Rekord Timu iz Oriovca sada očekuju zeleno svijetlo i signal kada će im se nastaviti prvenstvo u kojem žele što bolji plasman, dok bi klub u ovoj godini trebao svečano obilježiti 40. obljetnicu svog postojanja.

Josip Šebalj