Filip Bojić prvo ime plasmana Gorice u 1. HNL

Nogometni klub Gorica postao je respektabilna sila u 1. HNL, iz godine u godinu raste i postaje netko u koga se ne sumnja kada je riječ o ostanku među prvoligašima. Usporedno s tim klub raste i na drugim razinama, prije svega kada je riječ o školi nogometa koja je ove sezone i s kategorijom pionira izborila plasman u 1. HNL, a u tome su velik doprinos dali i Slavonci pristigli iz vidovačkog Dinama. Upravo iz Vidovaca u Goricu je stigao i Filip Bojić koji se sjajno snašao u Turopolju gdje je u prošloj sezoni “spakovao” 34 komada i završio kao uvjerljivo najbolji strijelac lige u kojoj se između ostalog natječu Dinamo, Lokomotiva, Hrvatski dragovoljac, Lučko…

Oglas

Goričani su završili kao treća momčad lige i tako ostvarili pravo nastupa u kvalifikacijama za plasman u 1. HNL gdje su se sastali s Interom iz Zaprešića kojeg su svladali rezultatom 3:1, a u slavlju su osim Bojića sudjelovali i Lovro Krmpotić i Lovro Matoš izašli iz škole nogometa Dinama Vidovci, te Ante Zeba također iz Zlatne doline koji je u tom odlučujućem susretu i postigao pogodak.

Oglas

Oglas

Razgovarali smo s Filipom i kada je prešao u Goricu, pa smo ga upitali i kakvi su mu sada dojmovi nakon godinu dana, je li pogodio s odlukom jer je interes prvoligaša tada bio vrlo velik.

Sretan sam što sam izabrao Goricu tu sam doživio već sad velika prijateljstva, svi su me prihvatili kao obitelj, uživam u svakom trenutku i jedva čekam HNL. Posebno hvala treneru Čagalju, a onda naravno želim zahvaliti svim mojim suigračima, trenerima i cijeloj NK Gorici što su mi sve ovo omogućili, a ja ću samo još iz tekme u tekmu biti još jači još bolji i uživati u svemu ovome! Najdraži gol? Naravno najdraži gol mi je Dinamu sad prije tri tjedna onaj drugi za pobjedu. Idem od dana do dana, od treninga do treninga i uživam u svemu jer kako kaže moj tata sine samo opuštano i uživaj u onome za šta si rođen – za Sportalo je rekao trenkovački stroj za golove Filip Bojić.