FIFA dozvoljava pet izmjena na nogometnim utakmicama

Nije baš revolucionarno pravilo jer se koristi u nižim ligama i u našem regionalnom nogometu, ali svakako je dobrodošlo i za svijet profesionalnih nogometaša koji će vjerojatno imati užurban i ubitačan ritam odrađivanja zaostalih susreta.

Oglas

Svakako će dobro doći ako se usvoji i prihvati u svim ligama i svim natjecanjima jer se i na najvišim razinama ligaškog i europskog nogometa nerijetko utakmice odigravaju ritmom srijeda subota ili nedjelja kada dođu europska ili kup natjecanja,

Oglas

Na našoj krovnoj organizaciji je želi li prihvatiti takvu pomoć klubovima, a definitivno bi bilo od pomoći i našoj razvojnoj Trećoj HNL u kojoj ima puno mladih igrača koji su zakinuti pravom samo tri izmjene na ligaškom susretu.

Oglas

 

Onaj tko nije vidio pogled igrača s klupe koji ne može ući jer je trener potrošio sve izmjene ne može shvatiti nedostatak ovog ograničenja. Po tom smo pitanju često tražili mišljenja trenera te najveće odobravanje naišli kod trenera Belišća Davora Rupnika.

Davor je bez sumnje jedan od najboljih i najperspektivnijih trenera regije i njegova riječ ima težinu, a način vođenja klubova daje za pravo reći da je vizionar i netko tko želi napredak našem nogometu.

U ovom slučaju se postavlja pitanje zloupotrebe kod većeg broja igrača i “krađe vremena” no i za to naš pouzdani trener ima rješenje – pet izmjena kroz tri zaustavljanja vremena (1+2+2) pa bi doista bila šteta ne iskoristiti ovo pravilo i za Treću HNL jer nismo baš čuli da se županijski ligaši previše  ili uopće bune zbog pet izmjena.

Nije baš niti logično da MŽNL kao četvrti rang dozvoljava pet izmjena, a Treća HNL je na tri pa je ovo idealna prilika da se dozvoli pet izmjena jer to prije svega žele igrači s klupe koji suznih očiju gledaju kako njihovi prijatelji uživaju puno puta u već “riješenim utakmicama” prije kraja susreta ili im ne mogu pomoći kada im loše ide.

Ove tri izmjene su ustvari dvije jer treneri onu jednu čuvaju do pred kraj susreta da se netko ne povrijedi tako da ozbiljniju minutažu najčešće dobiju tek dva igrača s klupe što je za ovu našu dobru i razvojnu ligu punu dobrih i perspektivnih mladih igrača zaista premalo.