Festival nogometa za klince u Vrpolju, trijumfi HNK Đakova Croatije i Cibalije

U Vrpolju je proteklog vikenda, od 4. do 6. lipnja, održan drugi po redu nogometni turnir Vrpolje kup za mlađe pinoire i limače. Iskreno se nadamo da će ova tradicija zaživjeti, a s činjenicom da je ove godine na turniru ukupno sudjelovalo 36 ekipa iz tri županije ne sumnjamo da će ovaj turnir i dalje nastaviti dobivati na važnosti na nogometnoj mapi slavonskog područja. Iako su pobjednici u ovom natjecanju svi, pokal za najbolju ekipu u konkurenciji uzela je ekipa HNK Đakovo Croatia, a u konkurenciji limača slavila je Vinkovačka Cibalia.

Oglas

Što se tiče konačnog poretka ekipa, kod limača sve se odlučivalo u polufinalnim susretima gdje su limači Đakova Croatije u polufinalu minimalno slavili nad Željezničarom, a druga karta za veliko finale pripala je Cibaliji koja je svladala Marsoniju sa 3:0. U velikom finalu vinkovačka Cibalia svladala je Đakovo Croatiju sa 4:0.

Oglas

U konkurenciji mlađih pionira,u polufinalu i borbi za medalje našli su se HNK Đakovo Croatia i NK Posavina Velika Kopanica, a slavilo je Đakovo Croatia rezultatom 3:1. Željezničar je izborio drugo finalno mjesto u drami nad ekipom Nopo Legen sa 2:1, a u velikom finalu ove konkurencije Đakovo Croatia također sa 2:1 svladao je slavonskobrodski Željezničar.

Oglas

U nastavku izjava i dojmovi te domaćinov učinak nakon turnira komentira predsjednika Škole nogometa omladinskog pogona Sloga, Josip Bogdanović:  „Drugi ljetni Vrpolje kup 2022. je iza nas. Dojmovi su se slegli nakon dva naporna i vruća dana, ali na kraju, svi ćemo se složiti, vrlo uspješna i zabavna dana. Svi smo dali svoj doprinos kako bi se i dalje održao, slobodno mogu reći, jedan od kvalitetnijih turnira u široj okolici. Vrpolje zasigurno nije više isto sa i bez dječjeg turnira. Mlađi pioniri su prvog dana ostvarili tri pobjede protiv Šokadija iz Strizivojne, ŠN Sportive iz Garčina i Ratar iz Piškorevaca te uvjerljivo zasjeli na prvo mjesto skupine A. Drugog dana u skupini E su nam se priključile ekipe Tomislav iz Cerne, Posavina VK i ŠN Željezničar iz Slavonskog Broda te smo završili na 3. mjestu u skupini što na kraju nije bilo dovoljno za polufinale. Limači su kao i mlađi pioniri završili prvi u skupini A nakon dvije pobjede nad ekipom iz Gundinaca i ekipe Amatera iz Sl. Broda te remijem sa ekipom Poleta iz Semeljaca. Drugog dana su nam se priključile ekipe iz Marsonije, HNK Đakovo Croatia i Posavine iz VK. Sa tri poraza smo završili svoj nastup na turniru. Šnopsići su upali u ždrijeb nakon što nam je jedna ekipa odustala pa da i oni dobiju svoje prve minute. Iako su mlađi u odnosu na sve ostale svi su maksimalno potrudili i dali sve od sebe bez obzira na poraz. Hvala i privremenom treneru Đakoviću na tome koji ih je sa strane bodrio i podržavao. Hvala i svim roditeljima, članovima kluba, prijateljima i udrugama koji su nam pomogli u realizaciji ovog zahtjevnog projekta. Bez njih ovo svakako nije izvedivo. Hvala i općini Vrpolje na daljnjoj podršci i suradnji. Hvala i našim vjernim sponzorima: pekara Bošnjak Donji Andrijevci , pekara Dočaj Donji Andrijevci , pekara Kiflica Vrpolje, pekara Albin Strizivojna, HK Style Slavonski Brod i Pinija doo Slavonski Brod. Hvala i našem treneru Hrvoje Piplica koji je, osim što je profesionalni trener, ujedno i profesionalni fotograf čije će slike uskoro biti vidljive. Hvala i svim klubovima kao i njihovim trenerima koji su sudjelovali te se nadamo da će nam se odazvati i sljedećeg ljeta. Sportski pozdrav.”