Festival nogometa na stadionu u Velikoj

Jučer je na veličkoj ljepotici bio prekrasan nogometni dan! Sjajan stadion, fantastičan teren, lijepo popunjena tribina i – prvi nogometni koraci!

“Pilot projekt” lige pretpočetnika svoje je prvo izdanje doživio u Velikoj, a nastavit će se i sljedeća dva vikenda kada će se deset momčadi pretpočetnika natjecati i prije svega skupljati iskustvo i dojmove sa svojih prvih utakmica. Svoje momčadi u ovo natjecanje prijavili su Slavonija, Slavija, Kutjevo, Kaptol, Jakšić, Mladost Pavlovci, Dinamo Vidovci, Lipik, Požega i domaćin prvog “turnira” Papuk.

Sličnu priču Županijski nogometni savez pokrenuo je prije nekoliko godina s kategorijom limača, kako se pokazala sjajnom, odlučeno je krenuti i s još mlađom djecom, a ne sumnjamo da će i ovo zaživjeti. Iako će se igrati na raznim destinacijama, ovo rješenje da se prvi turnir igra u Velikoj je fantastičan, prvi dodir s nogometom pa svlačionice u kojima su se skidali Luka Modrić, Eduardo da Silva, Ćorluka i ostali velikani hrvatskog nogometa, teren oko kojeg je 10 000 sjedećih mjesta, reflektori i navijačka podrška roditelja. Postoji li bolji uvod u nogometne vode, postoji li bolji način da se neko dijete zaljubi u nogomet!?

Rezultat je najmanje bitan, gotovo i potpuno nebitan, svi koji su bili na terenu su dali sve od sebe, bilo je radosti bilo je i tuge, bilo je svega što nogomet nosi i zbog čega će se ovih 100ak klinaca zaljubiti u najljepšu igru na svijetu! Sigurno su jučer veličkom ljepoticom jurili nekakvi novi Bobani, Mitrovići ili Uremovići, jurili su i nekakvi novi igrači koji će nositi Papuk, Slavoniju ili Lipik, na svima nama je da ih podržavamo i guramo na sportska borilišta!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.