Fantastična sezona mlađih selekcija – mladi Gromovi idu zadovoljni na odmor

Rukometne lopte neko će vrijeme mirovati, a sve selekcije Nexea do početka priprema za iduću sezonu zasluženo će odmarati. Za nama je fantastična sezona prve ekipe koja je ostvarila povijesni uspjeh plasmanom na završnicu EHF Europske lige, no izuzetno su uspješni bili i mladi rukometaši koji su također ispisali klupsku povijest. Početkom sezone 2021./2022. s radom je započela Škola rukometa NEXE, koja s današnjim danom broji oko 200 djece. Također, mlađe dobne skupine uz Školu rukometa čini i Akademija NEXE, koja broji 150 igrača.

Oglas

NEXE 2

Oglas

Ekipa je sezonu okončala na 2. mjestu Druge hrvatske rukometne lige istok s 2 boda zaostatka za prvakom Slatinom. Dečki su ostvarili 15 pobjeda, jednu utakmicu su odigrali neriješeno i upisali dva poraza. Trener Ivan Tomičić

Oglas

NEXE U17

Sezonu su završili na 2. mjestu Prve hrvatske rukometne lige U17 – istok s 22 pobjede i 2 poraza. Na Završnici prvenstva Hrvatske osvojili su 4. mjesto, a odlične su rezultate postigli i na međunarodnim i regionalnim turnirima. Posebno je odjeknulo osvajanje 1. Memorijalnog turnira Marko Bozhinovski u Skopju (Makedonija). U ekipi igraju i tri reprezentativca Hrvatske (Ivan Petrović, Dominik Liščić i Josip Kolarić). Trener Ivan Tomičić.

NEXE U15

Selekcija U15 osvojila je naslov prvaka u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi U15 – istok s impresivnim učinkom – 22 pobjede iz 22 utakmice! Na Završnici prvenstva Hrvatske osvojeno je sedmo mjesto, a odlični su rezultati postignuti i na turnirima Pozoj, Čakovec i “Čiva” Valpovo. U ovoj su ekipi dva reprezentativca Hrvatske (Stjepan Javorček i Borna Fruk). Trener Miodrag Kragojević.

NEXE U13
Selekcija U13 pod vodstvom trenera Zorana Krivošije sezonu je završila na 6. mjestu Prve hrvatske rukometne lige U13 – istok s 18 pobjeda i 10 poraza.

NEXE U11
Ovu je selekciju vodio trener Marko Blažević, a mladi su rukometaši sezonu okončali na 9. mjestu 1.HRL U11 – istok ostvarivši 7 pobjeda, 1 neriješen rezultat i 16 poraza.

NEXE U9
Sezonu su završili na prvom mjestu Županijske lige s 19 pobjeda i jednim neriješenim rezultatom.
Generacija 2012. godište na Otvorenom je prvenstvu Karlovca osvojila 2. mjesto u Velikom finalu. Za najboljeg igrača i strijelca prvenstva proglašen je Niko Paljević.

Generacija 2013. godište na Otvorenom prvenstvu Karlovca osvojila je prvo mjesto nakon pobjede u Malom finalu. Lukas Lelić proglašen je za najboljeg igrača, a Marko Vitković je proglašen za najboljeg vratara u Malom finalu. Trener je Marko Mrđenović.

Sjajnu sezonu mladih Gromova prokomentirao je Ivan Tomičić, koordinator mlađih selekcija i voditelj Akademije NEXE: “Fantastična je sezona iza nas, planovi koje smo postavili na početku ostvareni su i više od očekivanog. Broj djece je dvostruko veći u odnosu na početak sezone, tako da s današnjim danom brojimo nešto više od 350 mladih rukometaša. Puno je vremena, truda i planiranja utrošeno u najmlađe, tako da me izuzetno veseli broj djece na mini rukometu. Letvicu smo si podigli jako visoko pa nas samim time iduće sezone očekuje još veći posao. Svima želim da se dobro odmore na ljetnim praznicima i napune baterije za iduću sezonu”.

Izvor Nexe