/Fantastična predstava Hrvatica nije nagrađena pobjedom HRVATSKA ŽENSKA ODBOJKA VRATILA SE NA OZBILJNU SCENU
hrvatska

Fantastična predstava Hrvatica nije nagrađena pobjedom HRVATSKA ŽENSKA ODBOJKA VRATILA SE NA OZBILJNU SCENU

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je poraz u osmini finala Europskog prvenstva protiv domaćina Turske. U Ankari se odvijala prava drama, a Turkinje su slavile u pet setova sa 16:14 u petom.

Iako su posljednje partije Hrvatske bile zaista dobre, malo tko je vjerovao da se mogu ovako potući s jakom reprezentacijom Turske koja je uz svu kvalitetu koju ima bila i domaćin, nošen silnom podrškom fanatičnih 15 000 navijača. No nije to smelo Hrvatice koje su ogirale sjajnu, fantastičnu utakmicu, i bile nadomak senzacionalnog ulaska u četvrtfinale Europskog prvenstva!

 

Prvi set Turkinje su dobile s 26:24, tu su one bile bolje u većini seta, Hrvatska se vratila u završnici, ali Turska je ipak uzela prvi set. U drugom setu promijenjene uloge, samo što Hrvatska u završnici seta nije dopstila Turskoj povratak i set je otišao na hrvatsku stranu s 25:18. Prava drama uslijedila je u trećem setu gdje je Hrvatska uspjela spasiti se nakon niza turskih set lopti i na kraju s 33:31 došla do vodstva 2:1 u setovima.
Turska je izjednačila na 2-2 u setovima uz bolju igru u četvrtom setu da bi u petom malo nedostajalo za veliko iznenađenje.

TAj posljednji peti set najbolje oslikava karakter naših cura. Turkinje su sjajno otvrorile posljednju dionicu, imale 6:0 ali se naše predvođene briljantnom Samantom Fabris odbijaju predati, sustižu i prestižu Turkinje kod 12:13, no nažalost na kraju je izostala sportska sreća da se čudo odradi do kraja! Turkinje su ipak uzele set sa 16:14 i prošle u četvrtfinale.

Samanta Fabris bila je prvo ime kod Hrvatske s 39 upisanih poena.

Europsko prvenstvo, osmina finala: Turska – Hrvatska 3:2 (26:24, 18:25, 31:33, 25:22, 16:14)

 Nikada nije dobro i ne treba slaviti poraze, ali u ovom slučaju ovo kako je Hrvatska izgledala je nešto što definitivno veseli, ako ova ekipa nastavi ovako raditi i napredovati imat ćemo još jednu, zapravo prvu žensku reprezentaciju koja će uveseljavati naciju!
Podijeli
  •  
  •  
  •