Evo kako će se popuniti 3. HNL

3. HNL ili kako bi je u Savezu zvali – 2. HNL sljedeće će sezone premijerno biti jedinstvena, odnosno nacionalna, a brojat će 16 klubova i taj dio se ne može i neće mijenjati.

Oglas

Najveći dio sudionika je poznat, njih 14. Riječ je o četiri kluba koja su ispala iz 2. HNL – Sesvete, Opatija, Croatia Zmijavci i druga momčad Osijeka. Uz njih tu je deset klubova koji stižu iz pet dosadašnjih trećih liga od čega je njih 4 još u kvalifikacijama za 2. HNL, pravu 2. HNL ili što bi u Savezu rekli Prvu. Tko bude pobjednik kvalifikacija otvara mjesto svom trećeplasiranom izravan put u Jedinstvenu 3. HNL.

Oglas

Da se Dinamo kojim slučajem odlučio igrati sa svojom drugom momčadi u Jedinstvenoj 3. HNL, kvalifikacije za jedno preostalo mjesto igrala bi samo tri kluba, predstavnici Istoka, Središta i Juga, a kako se traži više od jednog sudionika, u kvalifikacije idu predstavnici svih pet regija, naravno, pod uvjetom da su dobili licencu za ovo natjecanje. Ako Vukovar ostvari plasman u 2. HNL, Belišće će izravno u Jedinstvenu 3. HNL, a u kvalifikacije ide Marsonia kao četvrtoplasirana, ako Bojkova momčad zapne u kvalifikacijama, Belišće će u borbu za promociju, dok Marsa ostaje u 4. rangu natjecanja.

Oglas

Kako smo dobili informaciju iz pouzdanih izvora u HNS-u, vrlo je izvjesno da u tim kvalifikacijama neće biti 5 klubova, no to je ipak stvar koju se mora pričekati do okončanja kvalifikacija za 2. HNL nakon čega će se sve zasigurno znati, ono što je za Istok važno je da su četiri prve momčadi dobile licencu za natjecanja za koja konkuriraju i sigurno će biti u “bubnju”.

Trenutno sigurni članovi 3. HNL:
Osijek II, Sesvete, Croatia Zmijavci, Opatija, Zrinski, Grobničan, Jadran Poreč (ili Crikvenica koja čeka licencu a bila je prvak Zapada), Jadran Luka Ploče, Dugo Selo, Bjelovar, tri kluba koja ne prođu kvalifikacije za 2. HNL (Hrvace, Zagorec, Mladost, Vukovar), te trećeplasirani iz regije kluba koji prođe kvalifikacije.