Europsko prvenstvo u streljaštvu “EPSO 2021” na streljani Pampas u Osijeku

Na osječkoj streljani Pampas od 23. svibnja do 6. lipnja 2021. godine održat će se Europsko prvenstvo u streljaštvu. Osječko-baranjski Župan Ivan Anušić istaknuo je da se ovakvim događajima “povećava vidljivost Osijeka i Županije”.

Oglas

 

Oglas

Taksativno pobrojano to izgleda ovako; nije lako pratiti korak župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića – potvrdit će i dogradonačelnica Osijeka, Žana Gamoš. Župan Ivan Anušić ocijenio je da je ovo jedina streljana za sportsko streljaštvo koja postoji na našem prostoru i prostoru susjednih država, tako da se sport i turizam u ovom smislu mogu jako dobro spojiti. Streljana je izgrađena 1985. godine kada je u Osijeku održano prvo europsko natjecanje u streljaštvu, a skorašnjim preseljenjem sajma i sajamskih događanja u novi Gospodarski centar, u sklopu realizacije aktualnih investicijskih projekata Osječko-baranjske županije, od kojih se neki izravno odražavaju i na buduću namjenu Streljane na Pampasu, prostor na osječkom Pampasu ostat će samo na raspolaganju sportskim udrugama i zajednicama koje se bave streljaštvom. Dario Bel je na čelu tima za covid kontrolu, a testiranja će se obavljati večer prije nastupa, da bi se olakšao dolazak natjecatelja na borilište, uz uvažavanje svih epidemioloških mjera. Europsko prvenstvo u streljaštvu, Osijek 2021, ide bez gledatelja i samo uz akreditaciju moči će se pristupiti natjecanju. Turistički kapaciteti u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji,popunjeni su na oduševljenje turističkih djelatnika .

Oglas

Europsko prvenstvo zračnim oružjem,nakon otkazivanja Finske zbog pandemije koronavirusa, brzom reakcijom, Europski streljački savez donosi odluku da se ovogodišnje Europsko prvenstvo zračnim oružjem (10 m zračni pištolj i zračna puška) , skup s ranije predviđenim EP, kao jedinstvenim prvenstvom održi u Osijeku. Inače, na radovima na streljani Pampas angažirano je 20 pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sa strojevima, a sve u skladu potpisanog Sporazum o pružanju potpore Oružanih snaga RH organizaciji Europskog prvenstva u streljaštvu, ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića i predsjednika Hrvatskog streljačkog saveza Huberta Kišpala. Hrvatska vojska pruža potporu u organizaciji i provedbi Europskog prvenstva u streljaštvu izvođenjem inženjerijskih radova u kompleksu streljane Pampas.

 

Tajnik Građanskog streljačkog društva „Osijek 1784“ i direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić iznio je detalje natjecanja istaknuvši kako se očekuje dolazak oko 1.200 natjecatelja i 500 službenih osoba iz 56 zemalja. Sportaši će se kroz ukupno 16 natjecateljskih dana natjecati u 78 različitih disciplina.

 

Za Sportalo pripremio i uredio: Boris Markuš