Ester Jurić peta, Šima Raguž osma

Grad Vinkovci su od 27. srpnja do 3. kolovoza bio domaćin najboljih hrvatskih juniorima i juniorkama u šahu. Natjecanje je održano u dvije kategorije: U – 17 i U – 19, a nakon odigranih devet kola poznati su i juniorski prvaci za 2020. godinu.

Oglas

U kategoriji juniorki do 17 godina Đakovština je imala dvije predstavnice. Ester Jurić, članica ŠK Amater iz Strizivojne na kraju je osvojila peto mjesto s 5,5 bodova. Mlada strizivojnska šahistica ostvarila je pet pobjeda, jedan remi i tri poraza.

Oglas

Članica ŠK „Dama“ Šima Raguž zauzela je osmo mjesto sa osvojena četiri boda. Đakovačka šahistica ostvarila je četiri pobjede i upisala pet poraza.

Oglas

Naslov juniorske prvakinje Hrvatske do 17 godina osvojila je Tereza Dejanović, članica ŠK Polet iz Buševca sa osvojenih sedam bodova. Drugo mjesto pripalo je Emi Bevandi (ŠK Picok, Đurđevac) sa 6,5 bodova, a treća je Petra Randić, HAŠK Mladost Zagreb, također sa 6,5 bodova.

U juniorskoj konkurenciji do 19 godina nastupila je Matea Jurić, članica ŠK Amater iz Strizivojne. Ona je osvojila šesto mjesto.

U muškoj konkurenciji do 17 godina nastupilo je pet članova ŠK Amater. Stjepan Damjanović osvojio je 17. mjesto (4,5), Fran Mandarić ostvario je 20. mjesto (4,5), Marko Marković bio je 29. (4), Duje Mandarić turnir je završio kao 41. (5), Leon Jukić bio je 54 (1).

Izvor djsport.hr (Miro Šola)