EP do 15 (m) – Hrvatska u nedjelju za broncu

Naši će mladići u nedjelju, od 17.30 sati po hrvatskom vremenu igrati za brončanu medalju na Europskom prvenstvu do 15 godina u portugalskom Louleu.

Oglas

Posljedica je to poraza u polufinalu u kojem je Španjolska realno bila bolja. Vodili su od početka (od 2:0), cijelim tijekom susreta, te niti jednog trenutka nisu dopustili našim mladićima niti poravnanje. Dvije minute prije kraja, ukazala se prilika za zakomplicirati posao Španjolcima, budući da su naši imali tada kontru pri rezultatu 10:8 za Španjolsku. Dvojica Hrvata, nasuprot tek jednog Španjolca, plus dakako vratar, ali malo su se naši mladići spetljali, dostatno da pogode baš u ruku ili blok španjolskog braniča.

Oglas

Španjolska je odlučujuću prednost napravila u biti početkom treće četvrtine. U ovu se dionicu ušlo vodstvom suparnika 5:3, ali tada s jedne strane Španjolci ubitačno pogađaju iz vanjske linije, dok s druge bilježimo dosta tehničkih pogrešaka naših u pogledu loših, krivih dodavanja. Treća je četvrtina završila vodstvom Španjolske 9:5.

Oglas

Mlada španjolska reprezentacija ima u svojim redovima nekoliko sjajnih pucača iz vanjskog reda (Granados s desnog vanjskog za 6:3, kao i Nunez s lijevog vanjskog za 9:4). Golovi kojima bi se moralo i zapljeskati, da nisu lopte završile u našoj mreži. Španjolska općenito vrlo agresivna u obrani, sa sjajnim presingom kojim su u potpunosti udaljili naše igrače od svojeg gola i time otupjeli završnicu hrvatskog napada.

U zadnjoj četvrtini u kojoj je Hrvatska ušla sa zaostatkom 4 gola, izabranici trenera Burburana su poduzeli krajnji napor, ubrzali igru, uspjeli i smanjiti vodstvo suparnika, ali ne i spriječiti ih u pobjedi.

Rezultati polufinala: Mađarska – Grčka 12:10 i Španjolska – Hrvatska 10:8.

Izvor: HVS