Englman: “Ni sami nismo vjerovali da je ovo moguće”

Čudo su napravile košarkašice Plamena i došle na korak do naslova prvaka Hrvatske, najvećeg uspjeha u povijesti ne samo košarke nego požeškog sporta općenito. Ako izuzmemo pojedinačne velike rezultate kojih nije nedostajalo, već ovo do sada učinjeno je najviše što je neka požeška ekipa učinila, a ako u subotu naprave taj posljednji, najvažniji korak postat će – besmrtne!

Oglas

Da vam budem iskren nismo se puno nadali prije ove utakmice, cure su iscrpljene, nema nas zbog ozljeda i bolesti, a kada se na poluvrijeme otišlo s 14 poena minusa djelovalo je kao gotovo nemoguće. Dogovorili smo se u svlačionici da ćemo pokušat u 3/4 smanjiti zaostatak, pa u četvrtoj doći do egala gdje smo vidjeli svoju šansu. Cure su to i odradile na pravi način i evo nas na kraju s pobjedom koja donosi odlučujuću utakmicu u našu dvoranu – prezadovoljan je Vladimir Englman onim što su njegove djevojke napravile na Gospinom polju.

Oglas

Pobjeda je stigla u zaista dramatičnoj završnici, Plamene su okrenule zaostatak koji je u jednom trenutku bio ogromnih 17 poena. U završnu minutu Plamen je morao bez Jelene Ivezić kojoj je katastrofalna sudačka trojka svirala nepostojeći prekršaj, zatim i tehničku zbog koje je morala van igre do kraja, tu je tehničku zaradio i Englman pa je Ragusa dobila četiri bacanja i njima došla do prednosti. Na drugoj strani prekršaj na Podrug koja zabija jedno od dva bacanja pa se zadnjih 30 sekundi ulazi u egalu, na semaforu je stajalo 68:68. Dubrovkinje napadaju preko Miloglav koja ne pogađa, La Mama kupi svoj 24 skok i Plamene imaju 16 sekundi za pobjedu. Loptu uzima najisusnija Emilija Podrug, pametno čeka sam kraj napada i sekundu prije kraja pogađa za muk na tribinama i delirij među svojim suigračicama! U subotu se u Požegi igra majstorica!

Oglas

– Mislim da je ovo sulud ritam kojeg zahtjevaju iz HKS-a, dva najudaljenija kluba u čitavoj ligi da igraju svaka tri dana nema baš nikakvog smisla, ali mi protiv toga ne možemo baš ništa, možemo samo ispoštovati što oni narede. Očito je da su ovo izjednačene ekipe, nažalost prvaka će odlučiti tko će se bolje rekuperirati od ove utakmice i pogotovo putovanja do Požege. Igramo u subotu u 19,00 sati, nadam se da će se dvorana dobro napuniti i dati nam onu dodatnu energiju koja može biti i presudna u svemu ovome – rekao je trener Plamena za Sportalo.