Ena Pernar: Nadam se da ćemo ipak dovršiti sezonu

Mlada Osječanka Ena Pernar jedna je od najtalentiranijih mladih hrvatskih nogometašica, godinama je u sustavu najuspješniheg hrvatsog nogometnog kluba, stalno u reprezentativnom kadru, a već je imala priliku biti i u kadru najbolje nacionalne vrste, doduše za sada bez upisanih minuta. Kako je rođena 20. lipnja 2001. u Osijeku, vrijeme je svakako njen saveznik.

Oglas

Idem u Trgovačku i komercijalnu školu, živim sa roditeljima, tetom, bratom i sestrom, a sportske gene sam naslijedila od tate koji je godinama bio rukometaš – ukratko nam se predstavila Ena koja igra u veznom redu što joj je ujedno i najdraža pozicija iako ju trener u klubu koristi na desnom krilu, a ponekad i na desnom beku.

Oglas

 

Oglas

Kad si i kako krenula s nogometom, je li bilo bavljenja i drugim sportovima ili je nogomet prva i jedina ljubav?

Nogomet sam počela trenirati sa 9 godina,oduvijek sam pratila sve moguće sportove, ali nogomet je bio i ostao broj 1, ne kažu uzalud da je najbitnija sporedna stvar na svijetu

Moramo naravno i o koroni, kako se ti osjećaš bez pravog treninga i natjecanja? Koliko si uspjela samostalno raditi?

Mi smo počeli trenirati 27.4. u grupama po 5 cura, ali naravno i prije toga su nam treneri Rudež i Vuka sastavili program treninga koji smo morali odrađivati. Definitivno nije isto trenirati sam ili sa ekipom, ali srećom to je polako došlo kraju i vraćamo se u normalu.

Status 1. lige za žene je neizvjesan, HNS je ostavio otvorenim hoće li se nastaviti ili prekinuti, ako se prekine titula se vraća na Mačkamamu što je dobro, iako nije ono “pravo”. Ako se nastavi koliko vas je ovo poremetilo u toj borbi sa Splitom?

Da, do 18.5. bi trebali saznati hoće li se nastaviti ili ne, kadetkinje i pionirke su danas i službeno proglašene prvakinjama. Mislim da bi bilo najpoštenije i najrealnije da se odigraju još preostala 4 kola do play off-a i time je svatko sa svakim igrao 2 puta pa kakav bude poredak, bude. I naravno da se odigraju polufinale i finale kupa.

Ti kao vrlo mlada već skupljaš ozbiljnu minutažu u najboljoj ekipi države, stalno si u krugu reprezentativki u svom uzrastu i sasvim sigurno te čeka ozbiljna karijera. Kakvi su ti nekakvi drugoročni planovi, gdje se vidiš recimo za 5 godina?

Da, trenutno nastupam za U-19 reprezentaciju, bila sam i jednom u A reprezentaciji no nisam upisala prvi nastup, to mi je također jedan od ciljeva koje sam si zacrtala. Moji planovi za 5 godina..pa treba nas preuzeti Nk Osijek ovo ljeto i trebali bi postati pravi profesionalni klub konkurentan i u Europi pa mislim da bi bilo lijepo tu ostati nekoliko godina i napraviti neki veći rezultat, pa ako se jednog dana pruži prilika otići i negdje van možda.

Što se tiče škole kakvi su ti planovi, faks, ako da koji, ili samo lopta i nogomet?

Ma, ne volim školu nikako haha, jedva čekam završiti ju i posvetiti se nogometu maksimalno.

Imamo i par brzopoteznih, kratko pitanje i kratki odgovor:

Najbolja igračica s kojom si igrala i protiv koje si igrala?

Maja Joščak, a protivnica Melvine Malard koja nastupa za prvu momčad Lyon-a koji je prvak Europe.

Životni uzor?

Luka Modrić

Najbolji nogometaš svih vremena?

Ne sjećam se ovih od prije, u današnje vrijeme Cristiano Ronaldo.

Ena u tri riječi?

Vedra, nasmijana i uporna

Najdraži predmet u školi? Nastavni, ne ploča ili kreda…

Tjelesni

Mjesto koje bi voljela posjetiti?

Madrid

Na ovo vesela, nasmijana i uporna dodali bi i simpatična, neposredna i talentirana. A talent i upornost su recept za uspjeh koji Eni ne može pobjeći!