Ella Đukić iz košarkaškog dresa u doktorsku kutu!

Ella Đukić, rođena u Slavonskom Brodu 11.06.1993.  Završila je Ekonomsko-birotehničkuškolu u Slavonskom Brodu, a potom medicinu na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Ellin košarkaški put počeo je u Oriovcu kad je bila tek 3. razred osnovne škole. Tad nije postojao ženski klub pa je trenirala sa dječacima uz svog starijeg brata Filipa i tatu koji im je bio prvi trener. Kako je vrijeme odmicalo, sve ozbiljnije se bavila košarkom pa je počela igrati za klub iz Slavonskoga Broda. Nekoliko godina poslije pridružila se curama iz Požege.

Oglas

Oglas

Koji je najveći košarkaški uspjeh?

Oglas

Najveći je dakako nastup za kadetsku reprezentaciju Hrvatske i europsko prvenstvo u Estoniji gdje smo ostvarile 2. mjesto. Ipak,  najveći moj uspjeh je to što sam se usprkos brojnim i teškim ozljedama (koljena) vratila ovom sport i unatoč fakultetskim obavezama i dužim pauzama od igranja.

Najbolja igračica s kojom si igrala?

Mlada i perspektivna Mihaela Lazić, od srca joj želim da zablista u WNBA jednog dana! 😀

Da ne igramkošarkubavila bi se…

Obzirom da sam liječnica svakako bi i dalje bila u medicni ahahha :D. Košarka je nešto što me prati kroz čitav život, ali liječnički poziv je ipak na prvom mjestu.

Trica ili dvica?

Dvica, prodor, po mogućnosti faul koš! 😀

Koja je najglasnija suigračica?

Najglasnija suigračica…hmmm..ove sezone definitivno Andrea i Laura! 😀

Omiljeno piće, hrani i destinacija koju želiš posjetiti?

Palačinke, sok od bazge, željena destinacija: Bali.

Gdje se vidiš sljedeće sezone?

Za početak se nadam da će cijela ova kriza koja nas je zaustavila pri kraju ove sezone završiti do početka sljedeće. Nadam se da će se košarka i svi ostali sportovi normalno nastavit i odvijati od jeseni. Što se tiče moje sezone, to mi je teško pitanje. Jako sam fokusirana sada na posao u bolnici i na svoju specijalizaciju…sve u svoje vrijeme.