/Elitno kvalifikacijsko kolo u Osijeku MALONOGOMETAŠE ČEKA SJAJNA PODRŠKA U GRADSKOM VRTU
futsal osijek

Elitno kvalifikacijsko kolo u Osijeku MALONOGOMETAŠE ČEKA SJAJNA PODRŠKA U GRADSKOM VRTU

Hrvatski nogometni savez odlučio je kako će domaćinstvo Elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu biti povjereno Osijeku.

Hrvatska malonogometna reprezentacija osigurala je mjesto u Elitnom kolu uspješnim nastupom na kvalifikacijskom turniru u Dubrovniku gdje je pobijedila BiH i Švedsku, uz remi sa svjetskim doprvacima Rusima.

Ždrijeb Elitnog kola donio je Hrvatskoj vrlo tešku skupinu – ponovno će snage odmjeriti s Rusijom, kao i s jakim reprezentacijama Azerbajdžana i Slovačke.

Prednost hrvatskim malonogometašima sigurno će biti domaći teren u Osijeku, gdje će biti odigran turnir Elitnog kola između 27. siječnja i 5. veljače 2020. godine.

“Sve hrvatske reprezentacije uvijek imaju sjajnu podršku u Osijeku te ne sumnjam da će Slavonci i Slavonke biti velika snaga našoj reprezentaciji u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo. Drago mi je što Osijeku možemo povjeriti ovako važan turnir i uz punu dvoranu imamo pravo sanjati plasman na SP. Vjerujem u kvalitetu naše reprezentacije i stručni stožer na čelu s izbornikom Stankovićem te im želim puno sreće na predstojećem turniru”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Plasman na svjetsku smotru izravno će osigurati samo četiri pobjednika skupina, dok će četiri drugoplasirane momčadi nastupiti u doigravanju te dati još dva sudionika Svjetskog prvenstva. Europa će imati ukupno sedam predstavnika – uključujući i domaćina Litvu. Doigravanje je na rasporedu 9. i 12. travnja 2020. godine.

Svjetsko prvenstvo igra se u Vilniusu, Kaunasu i Klaipedi od 12. rujna do 4. listopada 2020. godine.

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo:

Skupina A: Portugal, Italija, Bjelorusija, Finska
Skupina B: Španjolska, Srbija, Ukrajina, Francuska
Skupina C: Rusija, Azerbajdžan, Slovačka, Hrvatska
Skupina D: Kazahstan, Slovenija, Rumunjska, Češka

Doigravanje: 2B – 2A, 2C – 2D

Izvor: HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •