Elitna liga VŽ Budućnost preokretom stigla do prve pobjede

Dvije utakmice odigrane su tijekom toplog subotnjeg dana na varaždinskim terenima. Novi Marof je porazom stigao do drugog uzastopnog kola u kojem izvlači deblji kraj.

Oglas

ŠNK NOVI MAROF – NK DUBRAVKA-ZAGORAC 0:1

Oglas

Drugi poraz zaredom Novog Marofa nakon sjajnog otvaranja prvenstva. Na domaćem terenu svladala ih je Dubravka-Zagorac. Jedini gol na utakmici zabio je Petar Conjar u 67. minuti suseta.

Oglas

Imali smo u dva tjedna pet utakmica, sami znate koje i vrlo teške. Ne brine [poraz], prvenstvo je dugačko. Vratit ćemo se mi na pobjednički put“, iskren je bio Jadranko Jambrec, trener Novog Marofa.

ŠNK RAZVITAK – NK BUDUĆNOST (V) 2:3

Vrlo tvrda utakmica u kojoj se sve odigralo u drugom poluvremenu. Nakon prvog poluvremena bez golova, u drugom su domaćini ekspresno stigli do 2:0. Prvo je zabio Leo Tropšek u 60. minuti, a samo pet minuta kasnije i Karlo Ivančić. Ipak, gosti se nisu predali. Karlo Strunje u 77. minuti smanjio je prednost domaćina. Luka Serdarušić u 85. je poravnao rezultat. I onda, veliku pobjedu i tri važna boda, donio je Jurica Cafuk u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Pa kao prvo, jedva smo nabrojili 11 igrača tako da nam je rezervni vratar bio jedan od tih 11. Prvo poluvrijeme solidno s par prilika, izborenim isključenjem. Drugo poluvrijeme, ulazak loš i primamo dva jeftina gola i nakon toga se sve promijenilo. Uzeli smo rizik i okrenuli u našu pobjedu. Svaka čast mojim dečkima na borbenosti i vjeri u vrlo teškom trenutku“, izjavio je Miljenko Špiranec, trener Budućnosti.