EHF Europska liga: Jako zanimljiva i izazovna skupina za Nexe

U Beču su ždrijebom određene skupine EHF Europske lige. Naš jedini predstavnik, rukometni klub Nexe dobio je jako zanimljivu i vrlo atraktivnu skupinu. U njoj su prošlogodišnji pobjednik SC Magdeburg i Nexeov suparnik iz skupine, švedski Savehof, Gorenje Velenje iz Slovenije, francuski PAUC Handball te BM Logrono La Rioja iz Španjolske.

Oglas

Hrvatski doprvak se nalazio u šestom potu ili šeširu zajedno s Fenix Toulousom, Benficom i kadetten Schaffhausenom. Budući da je ždrijeb bio poludirigiran jer se klubovi iz iste zemlje nisu mogli naći u istoj skupini, najprije je Fenix Toulouse handball raspoređen u skupinu A, jer su u ostalima već bili francuski predstavnici. Nakon toga, Kadetten Schaffhausen je ždrijeban u skupinu D.

Oglas

Na kraju su u potu ostali Nexe i Benfica. Naš je klub izvučen prvi i dobio je skupinu C u kojoj se nalaze već spomenuti klubovi.

Oglas

Branko Tamše, trener RK Nexe:
“Jako zanimljiva i atraktivna skupina. Budemo li zdravi mislim da se čak možemno boriti za prolazak skupine. Naravno da je Magdeburg tu najjači i prvi favorit. Ali, s njima ionako igramo posljednje kolo. Puno je tu različitih stilova rukometa, trebat će se prilagođavati, ali mislim da nismo bez izgleda. Najvažnije je da budemo zdravi i onda je sve moguće.“

Skupine EHF Europske lige u sezoni 2021./22. su sljedeće:

Izvor HRS