EHF EURO 2022 (Ž): Hrvatska će u Ljubljanu ili Podgoricu

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je sve detalje ždrijeba skupina Europskog prvenstva rukometašica koje će se održati od 04. – 20. studenog ove godine u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Hrvatske rukometašice tako su svrstane u pot ili šešir broj 3, zajedno s dva domaćina, Slovenijom i Sj. Makedonijom te Njemačkom. S tim reperezentacijama Hrvatska dakle, ne može igrati u prvom krugu.

Kako je Slovenija odabrala Celje za prvu fazu natjecanja, a Sjeverna Makedonija igru u Skoplju, našoj reperezentaciji i Njemačkoj ostala su dva moguća grada domaćina. Jedan je Ljubljana, a drugi Podgorica. Upravo zato, ždrijeb skupina koji će se održati u četvrtak 28. travnja u Ljubljani u 17.00 sati, počet će raspoređivanjem Hrvatske i Njemačke u skupinu A ili skupinu D.

Nakon toga, slijedi izvlačenje dvije reprezentacije koje se uz Mađarsku (koja je odabrala Ljubljanu) i Crnu Goru koja će igrati u Podgorici, nalaze u potu ili šeširu broj 2. To su Nizozemska i Švedska.

Treći korak u ždrijebu skupina bit će izvlačenje reperezentacija iz pota ili šešira 4, gdje se nalaze Španjolska, Rumunjska, Srbija i Švicarska. I na kraju su ostale četiri najbolje reprezentacije, odnosno one koje ovog trenutka imaju najbolji ranking. To su Norveška, Francuska, Danska i Poljska.

Evo potova za ždrijeb:
POT 1 – NOR, FRA, DEN, POL
POT 2 – NED, MNE, HUN, SWE
POT 3 – SLO, MKD, CRO, GER
POT 4 – ESP, ROU, SRB, SUI

Raspored po skupinama i gradovi domaćini:

GROUP A GROUP B GROUP C GROUP D
Ljubljana Celje Skopje Podgorica
HUN MNE
SLO MKD

 

Izvor HRS