Jedan od najboljih rukometaša Crne Gore potpisao za RK Nexe

Gromovi nastavljaju s akvizicijama pa je tako za RK Nexe potpisao i izvanredno lijevo krilo Aleksandar Bakić koji nam dolazi iz susjedne Crne Gore. Aleksandar je rođen 2000. godine, a već se s devet godina zaljubio u rukomet te je pokazao zavidan talent koji se razvijao u rukometnom klubu Komovi. 2017. godine Aleksandar je proglašen najboljim mladim igračem Crne Gore. Zabilježio je i zavidan broj nastupa za mlađe državne selekcije, a igrao je i za crnogorsku reprezentaciju na ovogodišnjem Europskom rukometnom prvenstvu. Povod ovom razgovoru bio je popis ugovora s rukometnim klubom Nexe, a on nam je rekao nekoliko riječi o ljubavi prema rukometu, igrama u domaćem klubu kao i o nastavku karijere u Našicama.

Oglas

“S rukometom sam se počeo baviti s devet godina i to u rukometnom klubu Komovi gdje sam i nastavio karijeru. Mogu slobodno reći da sam se pronašao u rukometu i da je to bila ljubav na prvi pogled koja i dalje traje. Od samih rukometnih početaka uzor mi je bio Jonas Källman, švedski reprezentativac i igrač Pick Szegeda, a svakako moram spomenuti i nevjerojatnog Danca Casper Ulrich Mortensena. Dosta sam naučio prateći njihovu igru.” – izjavio je, između ostalog, Aleksandar Bakić te se osvrnuo i na razdoblje provedeno u karanteni. “I mene je, kao i cijeli svijet, iznenadila kriza s koronavirusom i morao sam se prilagoditi novom načinu života. Posvetio sam se individualnim treninzima i koristio sam svaki slobodni trenutak za održavanje kondicije. Nadam se da će se ova situacija uskoro riješiti tako da se možemo vratiti normalnim treninzima i službenim utakmicama.”

Oglas

“Izuzetno me veseli skorašnji dolazak u Našice i sretan sam što mi se pružila prilika da postanem dio rukometnog kluba Nexe. Ovo potpisivanje ugovora vidim kao veliki korak u svojoj karijeri koji će mi pomoći u daljnjem napredovanju i usavršavanju svoje igre. Vidimo se uskoro!” – zaključio je ovaj razgovor novi Grom Aleksandar Bakić.

Oglas

Izvor Nexe