Duvnjakov Kiel očekivano bolji od PPD Zagreba

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su 4. kolu EHF Lige prvaka od THW Kiela 36:28. Zagrebaši su odigrali dva  različita poluvremena. U prvom su sjajno parirali njemačkom prvaku, u drugom su očekivano pali i doživjeli treći poraz ove sezone.

PPD Zagreb je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, premda ga je izgubio 18:15. Nakon odličnog početka i vodstva „Plinara“ 2:0, Kiel je do prvog pogotka stigao tek u petoj minuti. Pet minuta kasnije, prvi put je vodio 4:3. Budući je Zagreb više od pet minuta bio bez pogotka, a Kiel je krenuo u seriju, Ivica Obrvan je morao zvati minutu predaha da to prekine. I ona se pokazala kao jako dobra. Ubrzao je hrvatski prvak protok lopte, agresivnije napao njemačkog velikana i serijom 1:3, stigao na minus jedan (8:9).

Šteta što je Zagreb opet napravio nekoliko nepotrebnih tehničkih pogrešaka i otvorio put Kielu da se ponovno malo odvoji u završnici prvoga dijela. Tu se posebno istakao Domagoj Duvnjak koji je postigao pet od sedam posljednjih pogodaka njemačkog prvaka. Ali igra Zagreba u tom poluvremenu bila je jedna od boljih u posljednje vrijeme. Primili su doduše 18 pogodaka. Ali i zabili 15, a to je više nego bilo kojem suparniku u Ligi prvaka u prvom dijelu ove sezone.

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali veliki Niklas Landin punih 19. minuta nije obranio ni jednu loptu pa je trener Filip Jicha morao na vrata poslati Daria Quenstedta. Ali ni on nije bio bolje srećepa je Kiel ostao prvih 30. minuta bez obrane vratara. To je sigurno najbolji mogući kompliment igri Zagrebaša.

Kiel je u poluvremenu ubacio u brzinu više, i vrlo brzo se odvojio. Najprije na četiri, a zatim i šest pogodaka razlike. Zagreb to jednostavno više nije mogao pratiti niti obrambeno, niti napadački. Tim prije je je Niklas Landin počeo sve skidati i Kiel je u 47. prvi put otišao na plus deset (21:31). Ulaskom mlađih snaga domaćeg sastava u završnici, Zagreb je na kraju stigao do podnošljivog poraza od osam razlike 36:28.

Najbolji strijelci u njemačkim redovima Harald Reinkind s osam, Domagoj Duvnjak sedam i Sander Sagosen šest pogodaka. Kod PPD-a odlični nastupi Ivana Čupića i Filipa Vistoropa koji su postigli po šest pogodaka.

EHF LIGA PRVAKA: 4. KOLO
THW KIEL – PPD ZAGREB 36:28

Izvor HRS