Dušan Gruevski: “Grobničan će biti mlad i kvalitetan”

Nogometaši Grobničana nisu uspjeli kroz kvalifikacije izboriti drugi rang hrvatskog nogometa, no i jedinstvena 3. HNL svakako je veliki uspjeh za klub s Kvarnera.

Oglas

– Dosta se roster promijenio, ovo mi je deveta sezona u Grobničanu, do sada nismo puno mijenjali, ali smo sada morali, ipak igramo viši rang i morali smo se osnažiti i osvježiti, između ostalih u novoj sezoni neće igrati ni naš dugogodišnji kapetan Stjepan Jukić kojem se i ovim putem želim zahvaliti za sve što je učinio za naš klub uz nadu da će nam se brzo priključiti i biti uz nas u nekoj novoj ulozi kad se malo odmori. Jedan dio, okosnica ekipe je ostala, a doveli smo dosta mladih igrača, dio i kroz suradnji s NK Rijeka, neke smo uzeli iz okolnih klubova, iz našeg bazena i želja nam je njima dati priliku da se pokažu i izbore za nastavak karijera u još jačim ligama – za Sportalo je rekao dugogodišnji trener Grobničana Dušan Gruevski.

Oglas

Grobničan je imao zaista uspješnu sezonu u 3. HNL Zapad, završili su kao drugoplasirani iza Crikvenice koja nije mogla u viši rang zbog neispunjavanja kriterija licenciranja, a da sezona bude zaista povijesna pobrinuli su se nogometaši Grobničana osvojivši Županijski nogometni kup 2:1 pobjedom u finalu protiv Orijenta.

Oglas

Dva tjedna smo u pogonu, odigrali smo protiv juniora Rijeke i tu imali priliku na djelu vidjeti sve te mladiće i mogu reći da sam ugodno iznenađen onim što smo pokazali za sam početak priprema. Mislim da ćemo biti jedna od najmlađih ekipa lige, ali sigurno silno perspektivna. Što se same lige tiče uvjeren sam da će biti jako kvalitetna, da neće puno zaostajati za drugim rangom jer se svi kvalitetno spremaju za nju, a i riječ je o klubovima koji su kroz prošlu sezonu pretendirali ući u nju. Svima je ovo novost, za nas jedan novi izazov ali vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo tu prvu sezonu odraditi bezbolno, bez borbe za ostanak. Ja i moji suradnici kao i sam klub koji je u zadnjih godinu dana pod novom upravom uhvatio jedan veliki zalet prema naprijed na svim razinama, ranije smo uvijek bili u vrhu 3. HNL, ali zbog nedostatka financija nismo mogli raditi iskorak, sada evo jesmo, sve se diglo na viši nivo kojim se daje prilika tim dečkima da vide što je praktično poluprofesionalna razina – riječi su Dušana Gruevskog, trenera Grobničana.

U subotu će Grobničan odigrati protiv dojučerašnjih rivala Buja, nakon toga slijedi ogled protiv Dubrave, pa pripremni turnir u organizaciji Grobničana u spomen na Pepe Mikuličića, dok će generalka biti turnir u organizaciji NK Naprijed Hreljin. Inače, Gruevski ima stručni stožer kojim se ponosi u kojem su još Dunja Štokan, dugogodišnja reprezentativka koja je velik dio svog nogometnog puta provela u Americi, uz njih je Damir Demo koji je prošao školu NK Rijeke, a tu je i sportski direktor Damir Kraljić, tako da je riječ o jednoj mladoj ekipi koja je vrlo ambiciozna i željna pokazati da zna posao.