/Dubravku Galoviću 3 godine zabrane rada u sportu GALOVIĆ STAVIO SVE FUNKCIJE U MIROVANJE
plenum bel vučemilović 0003

Dubravku Galoviću 3 godine zabrane rada u sportu GALOVIĆ STAVIO SVE FUNKCIJE U MIROVANJE

Samo desetak dana nakon što je ponovno dobio povjerenje županijske Skupštine za viđenje Brodsko posavskog nogometnog saveza Dubravko Galović dobio je trogodišnju zabranu rada u sportu, odnosno preciznije zabranu predstavljanja sportskih udruga. Riješenje je donio Državni ured za sport na temelju presude iz 2016. godine.

– Jučer sam dobio Rješenje po kojem ne smijem predstavljati udruge, niti Marsoniju niti županijski savez. U skladu s tim stavio sam sve svoje funkcije u mirovanje i krećem u pravnu borbu kojom ću uvjeren sam pobiti tu odluku. Već sinoć smo imali sjednicu Izvršnog odbora Saveza na kojoj je donesena jednoglasna odluka da u skladu sa Statutom u slučaju spriječenosti predsjednika dužnost preuzima jedan od dopredsjednika, a dogovoreno je i izglasano da to bude Slavko Milković. Večeras imamo Izvršni odbor Marsonije gdje ćemo odlučiti sve vezano za ovu novonastalu situaciju, a isto sam pisanim putem učinio i za dužnost člana IO HNS-a. Ne želim niti jednu od ovih institucija dovesti u neugodnu situaciju, sva procedura mora biti ispoštovana, a ja  sam izabran za ulogu savjetnika što zakonski imam pravo.

Procedura je Galovića i koštala ove situacije, sam nam je pojasnio o čemu je riječ, čime se ogriješio o zakon.

– 2016. godine sve su udruge imale obvezu napraviti izmjene Statuta koji se morao uskladiti s novim zakonom, a riječ je bila o zabrani dužnosnicima da sudjeluju u izvršnim odborima. Rok za to bio je 9. veljače, a nama je došla inspekcija već dan nakon toga. Predočili smo im da smo sazvali Skupštinu s dnevnim redom u kojem je predviđeno usklađivanje statuta, Skupština je održana 26. veljače, ali je od inspekcije išla prekršajna prijava. Na kraju suđenja 5. travnja 2017. godine sutkinja je čitala obrazloženje u kojem je rekla “oslobađaju se od kazne” što smo mi shvatili kao oslobađanje od krivnje. Kada je došlo rješenje u njemu je stajala ista formulacija i jednostavno smo prešli preko toga. Smatrao sam da tom presudom nisam kriv, svjestan da bih dobio kaznu od 3 godine zabrane da sam kriv. Iako sam ja volonter, a u savezu imamo i profesionalce, ja na sebe potpuno preuzimam odgovornost za taj propust, ali sam uvjeren da se nisam ogriješio o sport, nisam napravio prekršaj u sportu i stoga sam se nakon konzultacija s pravnicima odlučio boriti i dokazati svoju nevinost. Dobio sam obavijest da sam u registru počinitelja prekršaja u sportu, da ne bih išao dalje u problem stavio sam sve svoje mandate u mirovanje, uložit ću žalbu i jamčim i tvrdim da nisam kažnjavan. Naravno, potpuno ću ispoštovati sve odluke suda, ali ću se pravno boriti do kraja da dokažem svoju nevinost.

Poprilično raritetna situacija, u rješenju stoji da su krivi, ali se oslobađaju kazne, pa će tu očito biti pravne borbe, a kako nam je Galović rekao za ovo su se zainteresirali neki pravni eksperti kojima se ovo čini kao vrlo zanimljiv slučaj. Sve u svemu, Galović je od jučer savjetnik u županijskom savezu, od večeras će to biti i u Marsoniji.

Podijeli
  •  
  •  
  •