Dubravko Galović: “Vjerujem da ćemo dogovoriti sa Špeharom”

Marsonia je ostvarila “nemoguće”, malo tko je tamo u siječnju vjerovao da Bijelo crni mogu do Jedinstvene 3. HNL, a danas je to ostvareno. Slavlje nakon prolaska Trnja se stišalo, a sada je vrijeme da svoje “odigra” uprava koja treba posložiti momčad koja će ne samo biti konkurentna u tom natjecanju, nego koja je spremna i potući se za vrh, jer objektivno, klub poput Marsonije zaslužuje i puno više od trećeg ranga natjecanja.

Oglas

Kada je riječ o upravi kluba, logično je okrenuti broj predsjednika Dubravka Galovića.

Oglas

– Radimo punom parom, tražimo igračka rješenja, s našim aktualnim dečkima za sada i nismo pretjerano razgovarali osim što smo dogovorili ostanak Mahmutovića za kojim je bila velika potražnja, on se pokazao kao kapitalac i to smo riješili odmah, sada ćemo razgovarati i sa ostalima. Špehar? Još nismo usuglasili sve detalje, naša je velika želja da ostane s nama, kod njega nije upitna želja da nastavi posao, tako da sam prilično siguran da ćemo sve usuglasiti. Liga koju ćemo sada igrati je dosta zahtjevnija pa je logično da trener ima dodatne zahtjeve, to poštujemo, ali moramo i mi ostati u našim zadanim okvirima, no ja sam optimist po tom pitanju. 

Oglas

S obzirom na pravilo vezano za jedinstvenu 3. HNL u kojem svaka momčad mora početi i završiti utakmicu s minimalno 3 “mlađa” igrača, za pretpostaviti je da i vi gledate prema mladim i potentnim igračima?

– Da, to je pravilo u ovom rangu kako bi se što više igrača razvijalo, ali mi s tim zaista nemamo problema, mi smo i do sada davali veliku minutažu našim mladićima, svi ovi koji su igrali u proljetnom dijelu su pokazali da se na njih može računati, a ima u našoj školi i još stvarno vrhunski talentiranih mladića kojima ćemo isto tako dati pravu priliku. Radimo, pričamo s još nekoliko iskusnih i kvalitetnih igrača, ali naravno da ne mogu o imenima dok sve ne finaliziramo, tokom sljedećeg tjedna će sigurno biti zanimljivih vijesti za naše navijače – poručio je predsjednik Marsonije Dubravko Galović za Sportalo.

Mahmutović je potvrđen, on je zaista oduševio tokom proljeća a i u toj sudbonosnoj kvalifikacijskoj utakmici, a njegov savršeni igrački partner bio je Marko Žuljević koji bi kako stvari stoje mogao napustiti Bijelo crne i karijeru nastaviti pod paskom Zorana Zekića u Slaven Belupu. Najbolji strijelac Marse sa 17 golova u sezoni na probi je s Farmaceutima, a kako dobivamo informacije za sada su njime vrlo zadovoljni, no dok nije gotovo naravno da ne treba prejudicirati odluku Zekića i suradnika. Odlazak Žuljevića bio bi veliki hendikep za Bijelo crne, no s druge strane i veliko priznanje i veliki poticaj za one koji ostaju, posebice mladiće koji eto imaju i više nego zoran primjer za su “u izlogu” i da svojim radom i igrama mogu privući poglede i prvoligaša.