Dubrava suverenom pobjedom nad BSK-om osigurala ostanak

Na Stadionu Stjepana Spajića nogometaši Dubrave upisali su uvjerljivu pobjedu protiv BSK-a kojom su i matematički potvrdili sudjelovanje u Prvoj NL i sljedeće sezone. BSK će pak s velikim nestrpljenjem čekati ishod derbija začelja na Krimeji gdje je Orijent domaćin Solinu i žestoko navijati da – nitko ne izgubi.

DUBRAVA TK – BSK 4:0

Već od samog početka sve je krenulo na domaći mlin, nakon lijepe akcije po lijevoj strani Toma Palić je asistirao Draganu Juranoviću koji donosi prednost Dubravi. Činilo se da je BSK uspostavio ravnotežu, a onda je u 21. minuti Dubrava zadala “smrtonosni” udarac, još jedna atraktivna akcija, Juranović je ovaj put majstorski pustio loptu do Roberta Janjiša i tako izbacio goste iz ravnoteže, a Janjiš to koristi i diže prednost Ljubičastih. To je do kraja ugasilo goste, postali su svjesni da bodovi ostaju u Zagrebu, zaista su izgledali indisponirano do kraja prvog dijela. Za nijansu je to po BSK izgledalo u nastavku, no ništa konkretno prema naprijed nisu napravili, a na drugoj strani Luka Posinković koristi Đilasov izlet u prazno i diže na 3:0, da bi na kraju, u 81. minuti kapetan stavio točku na i postavio konačni rezultat. A i nama do kraja olakšao posao u izboru igrača utakmice.

Igrač utakmice: Dragan Juranović

– Evo, napokon smo pokazali ono što sam najavljivala u prethodnim utakmicama. Ovakve utakmice su te koje otkrivaju karakter ekipe. Vjerovala sam da ćemo danas pokazati i da nam se mora napokon otvoriti za sve one šanse koje nismo iskoristili u prethodnim utakmicama. Želim pohvaliti svoje igrače na hrabrosti i igri koju su pokazali danas. Hvala mom stožeru koji je vjerovao od prvog dana u moje ideje i podržao me u njima – rekla je Petra Mandić, trenerica Dubrave.

– Čestitam Dubravi na zasluženoj pobjedi, vidjelo se da su se dobro pripremili za ovu utakmicu, ali kako smo mi u nju ušli mogli su komotno čitav tjedan pit pivo, doći i pobijediti nas. Ne želim time nimalo umanjiti zasluženost njihove pobjede, dapače. Osim trojice koja su zaslužila prolaznu ocjenu, svi ostali moji igrači su bili indisponirani. Čak nisam siguran je li u pitanju indisponiranost ili kvaliteta, prije da će biti nešto drugo. Važnost utakmice je sigurno otežala posao, ali ne želim im tražiti nikakav alibi za ovo. Iz našeg posjeda i lopte pod kontrolom primamo gol, Dubrava nam se kao City ušeta u gol, radimo takve gluposti. Gorak je okus nakon ove utakmice, razočaran sam u pojedince, ali sad bi najlakše bilo raspasti se, ali to nije opcija. Sada ovisi i o rezultatima Solina, matematika nudi puno opcija, ovisi i o onome što će se događati i u drugim utakmicama. Možda sam bio i malo grub u izjavi kada sam rekao da smo na čelu samnom izgledali kao skupina bezveznjaka na izletu u Zagrebu, još samo trebamo posjetiti Bana da kompletiramo izlet – rekao je za Sportalo Denis Krstanović, trener BSK-a.