Drugoligaši protiv HNS-ovog prijedloga o smanjenju lige

Drugoligaši su ujedinjeni korona epidemijom ponovo održali neformalni sastanak na kojemu su pokazali ujedinjene stavove o budućnosti Druge HNL. Prva HNL je očito pun pogodak brojem klubova, a niti kvaliteta nogometa nije za podcijeniti. Ono što nikako ne možemo ustaliti je broj klubova Druge HNL te broj liga Treće HNL koje redovito doživljavaju promjene svakih nekoliko sezona.

Ono što je najbitnije – trebalo bi uvijek poslušati glas ljudi koji proživljavaju te lige i njihove dobre i loše strane, a odlična je stvar da klubovi imaju inicijativu nešto pokrenuti ili zadržati. Tako su drugoligaški predstavnici mišljenja da je liga 16 idealna za RH te da u njoj ostanu druge momčadi naših prvoligaša jer HNS predlaže da se oni spuste rang niže.

Pitanje je što će biti s Trećim ili Trećom HNL jer je jedna od ideja da se oformi jedinstvena Treća HNL na prostoru države koja bi novom nominacijom mogla biti Druga HNL jer bi Druga postala Prva, a Prva Premier liga. Trećeligaši bi se trebali ugledati na drugoligaše, pokazati inicijativu i reći svoje stavove jer su ipak njihovi glasovi i mišljenja najrelevantniji za formiranje liga.

Najgore moguće rješenje je šutnja pa nakon odluke bacanje drvlja i kamenja po krovnoj organizaciji. Ovo što rade drugoligaši je doista pohvalno jer dionici liga ipak najbolje znaju kolike su im mogućnosti, želje i ambicije sigurno puno više od nekoga tko sjedi u kancelariji i proživljava nogomet iz fotelje.

Foto FB BSK Bijelo Brdo