Drugoligaši ne žele nastaviti natjecanje

Ujedinjeni drugoligaši su iznijeli svoj stav kroz cirkularno pismo HNS-u u kojemu traže prekid natjecanja bez obzira na mogućnost nastavka, datum ili uvjete igranja pred praznim tribinama. Iznijevši usuglašeno mišljenje drugoligaši smatraju da će biti teško ostvarivo odraditi zacrtano tijekom ljeta te odmah krenuti u novo natjecanje.

Oglas

Iako se Druga HNL smatra poluprofesionalnom brojni su igrači bez ugovora i praktično na amaterskom statusu pa će teško odrađivati sve obaveze koje bude tražio zahtjevan užurbani ritam odigravanja, a nitko im ne može zajamčiti primanja koja će klubovi većinom teško isfinancirati. Ključna je poruka:

Oglas
  • iskoristiti nadolazeći period na način da ne obvezujemo II. HNL na nastavak natjecanja nego na pripreme klubova te vrijeme za pripreme igrača za predstojeću sezonu 2020./2021.

Ovo je apel i prijedlog svih drugoligaša no na kraju će konačnu riječ imati HNS koji opet mora čekati zeleno svjetlo i upute Stožera. Sada je već vjerojatno svima jasno – nema dobre odluke pa samo treba odlučiti o onoj koja će donijeti najmanje štete hrvatskom nogometu.

Oglas

Foto FB BSK Bijelo Brdo