Drugi put bolji od Crne Gore

Barakude će u nedjelju, 8. kolovoza od 4 sata ujutro po našem vremenu igrati za 5. mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Crna Gora je i drugi put svladana na ovom, drugi su put naši reprezentativci glatko i u potpuno kontroliranoj utakmici dobili jakog suparnika. Istina da ovaj susret, kao i cijeli koncept borbe za poredak od 5. do 8. mjesta, nije baš usporediv s utakmicama punog natjecateljskog žara, ali…

Oglas

Onako kako su se sigurno osjećali naši igrači nakon poraza u četvrtfinalu, u istom su stanju bili i Crnogorci. Koliko se našim igračima igra dalje na tokijskom turniru, toliko i Crnogorcima. Razlika je samo u jednom, te u tomu i jest važnost ove pobjede – karakter i snaga volje. Valjalo je sigurno prisiliti sebe same i dati najbolje u zadanim uvjetima. U tom su pogledu izabranici izbornika Tucka apsolutno položili ispit.

Oglas

Od prve do posljednje sekunde je Hrvatska bila i bolja momčad u bazenu, i kontrolirala igru, rezultat, u konačnici i stalno vodila. Od 2:0 do konačnih 12:10. Štoviše, tih završnih plus 2 za Barakude je zapravo još i dobar rezultat za Crnu Goru, budući da je Hrvatska povela i s tri gola razlike pred kraj druge dionice (6:3), a u posljednjoj četvrtini je bilo dvaput i po 4 pogotka prednosti za naše (11:7 i 12:8).

Oglas

Izbornik Tucak je na ovoj utakmici odlučio odmarati (očekivano) vratara Marka Bijača, dati punu minutažu Ivanu Marceliću koji mu je uzvratio sa 17 obrana, od toga 6 već u prvoj četvrtini.

IZJAVE

Paulo Obradović:

– U ovoj situaciji s koronavirusom smatram da nije u redu da se igraju ovakve utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta, koje nikome ništa ne znače. Što se tiče same utakmice, mi smo profesionalci, shvatili smo je ozbiljno. Naravno, nismo se još oporavili od poraza protiv Mađara, trajat će to još neko vrijeme. Međutim pobijedili smo, uvijek je ljepše pobijediti. Imamo još jednu utakmicu pred nama i pokušat ćemo se čim bolje psihički pripremiti. Sada više nije stvar kvalitete, povoljan rezultat odlazi na stranu onoga tko se sabere i bolje motivira.

 

Maro Joković:
– Lijepo je što smo pobijedili no osim toga, budući da se borimo za 5. mjesto, smatram da je ovo nepotrebna utakmica i mislim da je to potrebno naglasiti. Sada nam preostaje još jedna utakmica na Igrama, te ćemo je pokušati odraditi koncentrirano koliko možemo. Žao mi je što i na ovim Olimpijskim igrama nismo imali onoliki broj kolektivnih sportova kao što smo imali u Londonu. Bio je to veliki uspjeh za sav hrvatski sport. Ipak, mislim da smo dostojanstveno predstavljali sve kolektivne sportove u našoj olimpijskoj obitelji. Mogli smo napraviti bolji rezultat, međutim mislim da smo odradili jedan korektan turnir. Sada nam po povratku u Hrvatsku slijede 3-4 tjedna odmora, a potom početkom rujna kreće klupska sezona i ponovo započinjemo novi ciklus.