Druga NL: Derbi u Kustošiji, na Kantridi derbi Kvarenera

Pred hrvatskim trećeligašima je 25. prvenstveno kolo u kojem bi mogli dobiti neke odgovore, primjerice, u slučaju da u Kustošiji domaćin ostavi sva tri boda, moći ćemo zaključiti da je Karlovac ispao iz kombinacija za Prvu NL, odnosno 2. HNL.

Upravo je taj dvoboj u Zagrebu i najzanimljiviji događaj ovog vikenda kad je treći rang natjecanja u pitanju, poraz u Bjelovaru, pa potpuno neočekivani remi protiv Poreča ozbiljno je uzdrmao Pamićevu momčad, sve to popraviti mogu isključivo pobjedom protiv zahuktale Kustošije koja u proljeće ima dva remija i sve ostale pobjede te je trenutno u najboljoj formi u čitavoj ligi. Kako poraz baca Karlovac van iz trke, nova pobjeda bi Kustošiju dodatno primaknula konačnom cilju.

Opatija je na Kantridi domaćin Grobničanu koji se prošlog vikenda raspucao i napravio dobar posao u borbi za ostanak. Jasno da je Bogolinova momčad veliki favorit, ali je isto tako jasno da Stilinović ne dolazi bez ambicija da nešto osvoji pod legendarnim stijenama. Radnik je nakon dva poraza ispustio vrh, ali ne odustaje od borbe i za naslov ili barem za utješnu nagradu odnosno kvalifikacije. Da bi i jedan i drugi scenarij ostali u sferama realnosti na svom terenu moraju slaviti protiv Trnja. Nekakva nada da se može probiti do kvalifikacija još uvijek tinja u Ždralovima, za to do kraja jednostavno moraju pobijediti sve, počevši od Dugog Sela koje na Brdo stiže bez čak petorice kartoniranih.

Jako važnu utakmicu igraju Hrvace koje gostuju kod posljednjeg Belišća, domaći jedva čekaju kraj ove agonije, pomireni s putem u niži rang samo odrađuju posao, ali u kadru imaju dosta dobrih igrača kojima netko može “naletjeti”. Hrvacama bi tri boda iz Slavonije bila zlata vrijedna nakon dva uzastopna poraza, njima bi došli do mirnije zone, zadržali ili povećali distancu od zone kvalifikacija. Krk s istim nadama putuje u Slavoniju, Igor Tkalčević stiže u svoj kraj po tri boda kojima bi ozbiljno popravio svoje šanse za ostanak. Marsonijin učinak u domaćim utakmicama svakako daje pravo gostima da se nadaju pozitivnom rezultatu, iako je objektivno uloga favorita na strani domaćih. Biti ili ne biti pred sobom ima i Jadran iz Poreča kojem u gost stiže Bjelovar. Gosti su tokom tjedna vjerojatno ostali bez Jovana Motike, jedna briga manje za Šurana kada su gostujuće kontre u pitanju. Bjelovar u gostima nije ni sjena momčadi na domaćem terenu, još jedan razlog za optimizam Šajeta. Važna utakmica igra se i na Stadionu Stjepan Spajić u Sigetu, Dragovoljac je domaćin Pločama koje dolaze “na izlet”, rasterećene i potpuno bezbrižne. Stipkoviću je ovo jedna od važnijih utakmica sezone, pobjedom ostaju na sigurnoj udaljenosti od trojca iza sebe, dok bi se u suprotnom ishodu sve moglo ozbiljno zakomplicirati.