Druga faza relaksacije bez promjena za sport

Od sutra kreće druga faza ublažavanja mjera Nacionalnog Stožera no nažalost ništa se neće promijeniti po sportskim pitanjima. Sportaši će i dalje biti osuđeni na individualne treninge u vlastitom režimu ili kao oni u vrhu na grupne treninge do 5 igrača.

Oglas

Tek u trećoj fazi će se ta brojka proširiti na 10 osoba pa će od 11.svibnja biti moguće organizirati suvisliji trening od ovih s premalim brojem igrača posebno za timske sportove kao što je nogomet.

Oglas

U idućem tjednu će se vjerojatno puno toga iskristalizirati baš po pitanju nogometa jer se u utorak očekuje okupljanje vodećih ljudi HNS-a koji bi trebali donijeti odluke koje sportaši željno iščekuju.

Oglas

Što se tiče Prve HNL ona ima još vremena i onaj zadnji rok za početak sredinom lipnja, a i aduta u vidu odigravanja Lige za prvaka i Lige za ostanak. Za drugoligaše očito vremena ima no uvjeta i želje nema pa će se njihova sezona ovaj tjedan možda i završiti.

Šibenčani trljaju ruke jer im se smiješi plasman u Prvu HNL koja bi mogla biti veća za dva člana pa je prvi na listi čekanja Orijent koji bi mogao stopama Šibenika. Treća HNL ima rok za početak 30.svibnja, a nakon tog datuma bi trećeligaši mogli na ljetne praznike.

Ako je odluka Stožera da se niti nakon 11.svibnja nogometaši neće smjeti okupljati u punom kapacitetu na treninzima rok za pripremu i povratak u natjecateljski ritam je stvarno prekratak, a napori koji ih čekaju prevelik zalogaj za amatere pitanje je koliko bi to bilo normalno i realno te pogubno za zdravlje nogometaša.

Ostaje tada vidjeti na koji bi se način popunjavala Druga HNL i hoće li prvaci Trećih liga (5) igrati kvalifikacije što možda saznamo ovaj tjedan jer je rok za odluku o drugoj opciji početka natjecanja 4.svibnja.

Ukoliko se HNS odluči čekati treću opciju (početak 13.lipnja, a rok za objavu 18.svibnja) amateri bi mogli završiti svoju napetost i očekivanja o nastavku prekinutog natjecanja. Prije svega riječ ima Stožer prema čemu se ravnaju svi sportski savezi koji definitivno ne mogu donijeti dobru odluku – samo onu koja manje šteti.

Foto FB Druga HNL