Dražen Ilić i Krešo Poleti najavljuju juriš na pobjedu!

Velika nogometna subota je pred vratima, nakon 29 kola odnosno ukupno 2610 minuta, plus ponešto odigranih u sudačkim nadoknadama, sve se svelo na samo njih 90, odlučujućih kada je u pitanju titula prvaka Treće NL Istok! Mnogi su krenuli u sezonu s visokim ambicijama i vremenom otpadali iz utrke, a u ciljnu ravninu s koračićem prednosti u odnosu na Slavoniju ulazi Graničar.

Oglas

Ciljna traka razvučena je na Spomen stadionu prve nogometne lopte u Županji, Krešo Poleti i Dražen Ilić spremili su svoje maratonce za posljednji šprint, tko bude brži okitit će se naslovom prvaka, a mi smo porazgovarali s trenerima koji najavljuju pravi nogometni spektakl za kraj sezone.

Oglas

– Spremni smo, kompletni smo, igramo pred našom publikom, sigurno punim stadionom i imamo tu malu ali značajnu prednost tako da nema smisla umotavati priču, naša želja je naslov prvaka. Što se mene tiče mislim da bi svi bili zadovoljni raspletom da mi osvojimo naslov a Slavonija kroz kvalifikacije ode u viši rang. S obzirom na snagu Slavonije, pogotovo u tom napadačkom trojcu Antunović – Martinović – Peharda nećemo biti naivni pa braniti tih 0:0, ako želimo naslov sigurno će nam trebati barem jedan gol i tako ćemo se postaviti od početka. Siguran sam da će dečki biti pravi kao što su bili čitavu sezonu, isto tako sam siguran da ćemo mi nakon utakmice imati feštu bez obzira na ishod, mi smo odradili izvrsnu sezonu, ako ne bude pehara sigurno će biti malo gorka proslava, ali sve ono što su dečki odradili će bez obzira na sve biti na kraju ocijenjeno – odličnim! – poručio je Dražen Ilić, trener Graničara.

Oglas

– Kompletni smo, dobro dečki rade čitav tjedan i mislim da ona dva izgubljena boda u završnici protiv Bedema nisu ostavila nikakvog traga. Rezultatski nisu, i da smo pobijedili u Županji bi morali dobiti za naslov, a mislim da je baš ta posljednja utakmica i bila određena kočnica da odigramo na našoj razini. Graničar je odigrao izvrsnu sezonu, najveći dio vremena su proveli na vrhu i to nikako ne može biti slučajno, dugo su zajedno, uigrani su i znamo da nas čeka najteže moguće iskušenje, ali nas čeka i najbolji mogući ugođaj, pune tribine, odličan travnjak, lijepo vrijeme… Sve ćemo učiniti da na kraju preskočimo domaćina i osvojimo titulu i razveselimo naše navijače koji najavljuju put u Županju u velikom broju, mi i ne znamo igrati drugačije nego otvoreno, nećemo to mijenjati niti u Županji – rekao nam je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Na obje strane je puno sjajnih pojedinaca, upitali smo oba trenera da nam izdvoje najbolje pojedince suparnika.

– Jasno je da je ne samo u Slavoniji nego i puno šire najbolji napadač Ivan Antunović, jasno kada je zdrav i spreman, a ovo proljeće iskočio je i Martinović čije brojke ne mogu biti slučajne. Ali jasno da oni ne mogu ništa bez potpore čitave momčadi, Peharda i sada vidim da im se vratio Božić drže obranu, tu su iskusni Marčetić i Plešić, u napadu i drugi Peharda, na golu iskusni Petković. Riječ je o kompletnoj momčadi s dosta mladih igrača koji su i u toj juniorskoj ligi pokazali koliko vrijede. Ipak, ako moram tu dvojicu istaknuti onda su to Antunović i Martinović, njih ćemo se posebno paziti – rekao je Ilić.

– Snaga Graničara sigurno je momčadska igra, kao što sam već rekao dugo su zajedno, jako dobro su uigrani, točno se zna tko što radi pa često iskače neki drugi pojedinac. Dvojica koja mi se posebno sviđaju su Lotar koji im je i najbolji strijelac te Pastuović koji je vrlo neugodan po svojoj strani. Naravno, ostatak momčadi ne zaostaje za njima dvojicom, Lešić, Ivkić, Pejčić, Džoić… Sve redom odlični igrači, a ja sam ih gledao u Čepinu pa me jako ugodno iznenadio i Hodak koji je bio neumoran, dakle kolega Ilić raspolaže odličnim kadrom ali ponavljam da mi idemo probat osvojit naslov uz sav respekt prema njima – zaključio je Poleti.

Bit će to dvoboj najbolje obrane lige, Graničarove koja je primila samo 23 gola u 29 utakmica i najboljeg napada lige, Slavonijinog koji je zabio 62 gola do sada. Morat će još barem jedan za titulu, dok obrana Graničara ako sačuva mrežu ostavlja pehar u Županji! U Požegi se uzdaju u igru brojeva, Slavonija je svoja dva posljednja naslova u ovom rangu osvojila 2003. i 2013. godine, jasna je aluzija što se očekuje 2023. godine. Graničar je svoju jedinu titulu osvojio 2005. godine, no u međuvremenu je bilo slavlja u nižim rangovima, riječ je definitivno o velikim klubovima Istoka kao što je definitivno sigurno da će pun stadionu u Županji u subotu od 18,00 sati svjedočiti povijesnoj utakmici, za jedne ili za druge…