Dosta promjena u Jarunu: Stigli Josip Tadić i Tomislav Valentić

Nogometaši Jaruna već su ozbiljno zagazili u pripreme za proljetni nastavak sezone u kojeg će krenuti s prilično puno promjena u kadru, bilo je dosta odlazaka ali i dolazaka u momčad Jerka Leke. Jarun će u proljeće ići i na slavonski pogon, Josip Tadić i Tomislav Valentić sa sobom sigurno nose dodatnu vrijednost za momčad sa najvećeg zagrebačkog jezera.

– Radimo u Zagrebu ali uskoro idemo u Medulin gdje ćemo biti deset dana i sudjelovati na jakom turniru i u tom periodu ćemo raditi na uigravanju ali i druženju i upoznavanju ekipe s obzirom da imamo dosta novih igrača. Kroz Šarića, Tadića i Valentića dobili smo na iskustvu i kvaliteti, ostali su nam Raul kojeg nemamo u prve dvije utakmice zbog kartona te Groznica koji će sada biti stalno s nama, doveli smo i još dva mlada i talentirana igrača iz Lokomotive, s nama su Spudić, Šutček i Marinić koji bi trebao biti odlično rješenje u sredini terena. Ciljano smo dovodili igrače, imamo nešto kraći roster u odnosu na jesen, ali mislim da smo kvalitetnije pokriveni – za Sportalo je rekao Jerko Leko.

Jarun nema zaostataka iz jesenskog dijela sezone pa će premijeru imati 18. veljače kada će u Lučkom ugostiti Cibaliju.

– Nadam se samo da ćemo biti zdravi, da će nas za razliku od jesenskog dijela sezone zaobići ozljede u otvaranju i onda bi to trebalo izgledati dobro. Cibaliji naravno puni respekt, ali mi se nećemo obazirati na protivnike bez obzira kako se zovu, cilj je pobjeda koja bi strašno puno značila, svaka utakmica je bitna, ali ta uvodna ipak ima dodatnu važnost na psihološkom planu. S posljednja dva poraza u jesenskom dijelu smo se dosta spustili na ljestvici, objektivno ne pripadamo tu i potrudit ćemo se u nastavku skupiti što više bodova i dovesti se u gornji dio ljestvice – zaključio je Leko.

Na turniru u Medulinu u skupini Jarun za protivnike ima Kustošiju, Slobodu iz Tuzle i Krupu, dok u prvenstvu nakon spomenute Cibalije slijedi gostovanje u Dugopolju.