Đorđe Bojić više nije trener Vuteksa

Nakon sjajne jeseni u kojoj su prebacili plan i igrali vrlo atraktivan nogomet, ovog proljeća nogometaši Vuteksa zaredali su porazima što je Đorđe Bojić odlučio prekinuti ostavkom na mjesto šefa struke vukovarskog četvrtoligaša. Pokušaj šok terapije u završnici sezone je česta pojava, no s obzirom na komotnu situaciju u kojoj se Vuteks nalazi ipak je pomalo iznenađujuća, no kumovao joj je veliki, uvjerljivi 8:2 poraz u Kutjevu.

Oglas

– U ljeto 2021. godine sam došao na mjesto glavnog trenera NK Vuteks Sloga. Osvojili smo kup grada, igrali 16-inu finala kupa Hrvatske protiv Istre iz Pule. U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva eventualnom pobjedom u Gornjoj Vrbi bili smo nadomak drugog mjesta na ljestvici. U klubu sam proveo zaista lijepe dvije godine što je raritet u današnje ludo vrijeme kad su nogomet i trenerski posao u pitanju. Na tome sam vrlo zahvalan rukovodstvu kluba, a posebno igračima koji su sa velikim entuzijazmom prihvatili stil i način igre koji sam tražio od njih. Ponekad nam je taj stil donosio rezultat, ponekad ne, ali inzistirali smo na igri bez obzira na sve. Nije nimalo bilo lako pokušavati, ali su ustrajali u tome. Nije nikakva patetika ali hoću naglasiti i činjenicu da sam stekao veliki broj prijatelja među kolegama trenerima što mi je posebno drago. Nažalost posljednji rezultati su utjecali na moju odluku da napustim klub, jednostavno to je moj moralni čin. Ekipi u nastavku želim puno uspjeha uz želju da klub ostvari plan koji je zacrtan. Veliku zahvalnost dugujem i redakciji Sportala kao i drugim medijima sa kojima sam surađivao na krajnje korektan način – poručio je Đorđe Bojić na rastanku od Vuteksa.

Oglas

Doista je ovaj mladi stručnjak ostvario puno dobroga na klupi Vuteksa, odigrao i povijesnu utakmicu protiv Istre, stvorio nekoliko mladih igrača pred kojima je lijepa budućnost, donio prepoznatljiv, otvoren nogomet u “Rupu” pa i ne čudi da vodstvo kluba nije olako prihvatilo ostavku. Tko će biti Bojićev nasljednik još nije poznato, no tko god to bio ima pred sobom mirnu završnicu sezone bez straha od mogućeg ispadanja.

Oglas