Donna Vekić ostala bez finala Wimbledona

Osječanka Donna Vekić odigrala je meč života, borila se za veliko finale Wimbledon, no nažalost na kraju je morala čestitati Talijanke Paolini koja je slavila u tri seta u pravoj drami.

Od prvog poena vidjelo se da je Donna potpuno unutra, da je bolje ušla u meč od Talijanke koja je uspjela sačuvati svoj prvi servis, ali je to bilo samo odgađanje neminovnog. Prvi set Donna je odradila na vrhunskoj razini, svi segmenti igre bili su joj odlični i jednostavno je otpuhala protivnicu.

I u drugi set Donna je ušla odlično, dva puta je maksimalno pritisnula Paolini na njenom servisu, no Talijanka je oba puta pronašla put do osvajanja igre. Nakon toga je Paolini uspjela donekle stabilizirati svoj servis, iako je Donna prijetila, sljedeće dvije igre Talijanka je manje više mirno privela kraju, Donna je propustila neke prilike, a to joj se i osvetilo na njenom servisu, Paolini je iskoristila prvu priliku i napravila break za 6:4 i tako odvela meč i odlučujući treći set.

Uzela je Donna toilete break, sabrala misli i vratila se u meč na pravi način, odmah je oduzela servis protivnici u prvoj igri u trećem setu. U tom trenutku postalo bitno samo kvalitetno servirati, koncentracija je bila maksimalna i Donna je čvrsto držala svoju prednost dok se Paolini nije vratila na 3:3. U toj šestoj igri trećeg seta Donna je napravila nekoliko neforsiranih grešaka, uz to je prvi puta zakazano prvi servis i meč se vratio u potpuni egal. Još jednom je Donna pokazala da je prava, ekspresno je uzvratila Talijanki i napravila novi break, sad su je samo dva servis gema dijelila od velikog finala, no ništa od toga. Ušlo se u “ženski” ritam s puno izgubljenih servisa, Paolini se još jednom vratila i ponovno je meč bio u potpunom egalu. U takvoj igri, osvajanje svog servisa donosi veliku prednost, Paolini je to učinila, pa je stigla i do meč lopte, no Donna se spasila i poravnala na 5:5. Imala je Donna dvije break lopte, no nije ih iskoristila pa je ponovno ona imala servis za povratak u meč, a unatoč dobrom startu Jasmine Paolini ponovno je došla do meč lopte, spasila je Osječanka i to, nakon velike borbe uspjela je izjednačiti na 6:6, o plasmanu u finale odlučivao je tie break. A u odlučujućoj igri kao i u čitavom meču, velika borba za svaki poen, na žalost na kraju veselje Talijanke rezultatom 10:8.