Donna Vekić nastupa na turniru u Madridu

Naša će Osječanka privremeno prekinuti tenisku karantenu te odigrati turnir u Madridu. Naravno uz preporuku WHO neće biti kontakata, a igrači se neće niti vidjeti međusobno jer je riječ o virtualnom turniru kojega će poznati svjetski tenisači odraditi on-line.

Naime od 27. do 30. travnja okupit će se ponajbolje tenisačice i tenisače u računalnoj teniskoj igri, a među njima je svoje mjesto zaslužila i Donna koja će između 32 najbolje igračice tražiti put prema ukupnoj pobjedi.

Dio fonda od 150 000 eura ide i profesionalnim tenisačima i tenisačicama koji su uslijed ove pandemije koronavirusa najviše pogođeni, a 50 tisuća će u fond za borbu protiv koronavirusa.

To je tako sjajna ideja i stvarno sam sretna što sam dio Mutual Madrid Open Virtual Pro-a. Ujediniti teniski svijet kroz jedinu moguću platformu u ovim teškim vremenima nevjerojatna je inicijativa, posebno uzimajući u obzir dobrotvorni aspekt turnira. Daleko sam od profesionalaca u svijetu igara, ali dat ću sve od sebe i radujem se što ću svoje sposobnosti testirati s najboljim na WTA touru – rekla je naša Osječanka.

Foto FB Donna Vekić