Donna smještena u grupu 4 na madridskom turniru

Za dva dana počinje virtualni teniski turnir u Madiridu na kojemu će sudjelovati i naša Osječanka Donna Vekić koja je saznala i imena svojih suparnica. Vekić je smještena u Grupu 4 u kojoj će se ogledati s respektabilnim suparnicama Nizozemkom Kiki Bertens, Kanađankom Eugenie Bouchard i Njemicom Angelique Kerber.

Lijep nagradni fond očekuje kandidate za najviše plasmane, a dio od predviđenih 300 000 idu kao pomoć tenisačima i tenisačicama koji su uslijed pandemije koronavirusa najviše pogođeni, a 50.000 će biti donirano u fond za samu borbu protiv opakog virusa.

Donna napominje da nema previše iskustva no dat će sve od sebe da se dobro pripremi pa konzolu u ruke i u nove pobjede – barem ove virtualne dok ne dođe bolje vrijeme.

Muški dio ovoga zanimljivog turnira predvodi domaćin Rafael Nadal koji također u ovome natjecanju nije favorit i bit će zanimljivo tko provodi puno vremena putujući svijetom na razne turnire pa vrijeme krati igranjem virtualnog tenisa.

Sustav natjecanja nalaže jednokružni liga sustav u grupama pa će po dvoje najboljih iz svake skupine izboriti plasman u četvrtfinale, a nakon toga kup sustavom do konačnih pobjednika kako to obično i biva na pravim live teniskim turnirima.

Foto FB Donna Vekić