Do kraja 2024. Slavonija se vraća na svoj stadion?

Pred vratima je izborna godina pa se na sve strane piše i priča o raznim građevinskim radovima, obećava se nemilice širom Lijepe naše, a posebno su posljednjih tjedana popularni stadioni.

No, ovo je kratka priča o jednom stadionu koji će se doista i graditi i nije dio tog predizbornog folklora. Prije točno dvije godine i jednog dana, 14. prosinca 2021. srušena je pedeset godina stara tribina Stadiona Slavonije u Požegi. Zgrada s tribinom otvorena je 1954. godine, a 25. lipnja 2021. u velikom nevremenu koje je pogodilo Požeštinu dovedena je u stanje da više nije sigurna za uporabu. Šest mjeseci nakon toga je i srušena, a od tada klupsko rukovodstvo na čelu s Tomislavom Čabrajom bori se s birokracijom, no toj je borbi konačno došao kraj.

U listopadu ove godine izabran je izvođač radova, tvrtka Presoflex beton koja će za 2.99 milijuna eura u roku od 12 mjeseci izgraditi novu zgradu s tribinom. Zapadna tribina slavonijinog stadiona će imati 610 sjedećih mjesta, uključujući 98 mjesta u svečanoj loži (VIP). Tribina je sljedećih dimenzija: 53,44 m dužina, 11,52 m širina, 13,26 visina. Sveukupna neto površina nove tribine iznosi 706,08 m2. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik dr. Željko Glavić je predstavio proračun u kojem su osigurana sredstva za ovaj projekt, najavio je da radovi kreću već u ovoj godini te da bi do kraja 2024. trebala biti gotova i zgrada i novi teren. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno brzo da se barem poneka utakmica krajem godine odigra na stadionu, no jasno je da će barem drugi dio sezone 2024./25. Plavi igrati u svom domu.