Dizači utega „Vukovara“ branili boje RH na ovogodišnjem EP U17

Mladi Reprezentativci članovi Kluba dizača utega „Vukovar“, branili su boje Republike Hrvatske na ovogodišnjem Prvenstvu Europe za uzrast U17, koje je održano u gradu Ciechanowu u Poljskoj.

Oglas

U dresu s državnim grbom, nastupili su NATAŠA DERMIČEK u kategoriji do 55 kg. i s rezultatima od 51+65=116 kg., ostvarila plasman na 12. mjesto. U kategoriji do 73 kg. nastupio je NIKOLA TODOROVIĆ i sa rezultatima od 105+126=231 kg. osvojio je također 12. mjesto. U kategoriji do 81 kg. nastupio je DAVID TODOROVIĆ i sa 100+117=217 kg., ostvario je plasman na 13. mjesto.

Oglas

Sam nastup troje Vukovaraca  u državnoj reprezentaciji na Prvenstvu Europe je uspjeh, kako za Klub dizača „Vukovar“, tako i na ponos Gradu Vukovaru. Najavljen je očekivani plasman među 15 najboljih, što su naši Reprezentativci i ostvarili. Za nešto više potrebni su bolji uvjeti i pristup ovom sportu, jer dok su uz reprezentativce iz drugih zemalja na natjecanjima prisutni cijeli timovi stručnjaka, uz naše nije bilo mjesta niti za njihovog trenera.

Oglas

Grad Vukovar u sadašnjem trenutku nema drugih Reprezentativaca osim članova KDU „Vukovar“, te se u klubu nadaju da će Grad u suradnji sa Zajednicom športskih udruga, korigirati svoj Pravilnik o stipendiranju sportaša (kako je obećano na prijemu kod Dogradonačelnika ) i da će time ovi mladi Reprezentativci steći pravo na 500 kuna stipendije, koja im je prijeko potrebna za pojačanu ishranu i nabavku proteina, vitamina i drugih suplemenata potrebnih za daljnji uspješan rad i tako rasteretiti kućni proračun roditelja.

Čestitamo našim Reprezentativcima na ostvarenim rezultatima i primjerenom ponašanju na i izvan sportskog borilišta !