Div sa Grbavice slavi veliki jubilej: Sto godina ponosa u Kopačevu!

Ribar iz Kopačeva prigodnom će proslavom ovoga tjedna obilježiti sto godina postojanja. Ovaj simpatični baranjski niželigaš u prazniku nogometa na svojoj popularnoj “Grbavici” na turniru povodom stote godišnjice će osim domaćih ekipa ugostiti i one međunarodne, pa tako će tako na kopačanski travnjak, osim ekipa iz Hrvatske, istrčati i one iz Mađarske, Rumunjske i Slovačke. Osim nogometa, domaćin je za sve zainteresirane osim bogate gastronomske ponude, priredio i onu glazbenu, a za subotu se priprema i prigodna bakljada.

Rijetko koji nogometni klub koji drži do sebe može se pohvaliti činjenicom da je sto godina prisutan na nogometnoj sceni, a upravo se time može pohvaliti naizgled pitomi niželigaš s Grbavice koji već stotinu godina njeguje kulturu nogometa na baranjskim travnjacima.

Upravo zbog tih sto godina ponosa, Klub je odlučio sve zainteresirane navijače, prijatelje kluba i općenito sve ljubitelje istinskog seoskog nogometa pozvati na proslavu velike okrugle obljetnice, a na poziv su se osim domaćih niželigaša (HNK Bilje i NK Gibarac Čepinski Martinci) odazvali i međunarodni iz Rumunjske (Sporting Odorheiu Secuiesc), Mađarske ( Pécsvárad)  i Slovačke (Vel’ka Mača).

Prvi dan programa, četvrtak, zamišljen je kao obiteljski dan u kojem će roditelji sa svojim klincima moći uživati u tradicionalnim igrama kao i napuhancu namijenjenom za najmlađu publiku.

Što se tiče natjecateljskog dijela proslave, momčadi su podijeljene u dvije skupine, a ždrijebom održanom u prostorijama Kluba odlučeno je da će u skupini A igrati domaćin Ribar iz Kopačeva, Velka Maca iz Slovačke te NK Gibarac 95 Čepinski Martinci, dok će u skupini B sudjelovati mađarski Pécsvárad, rumunjski Sporting Odorheiu Secuiesc te baranjski županijski drugoligaš HNK Bilje.

Natjecateljski program započet će domaćin Ribar iz Kopačeva koji će ugostiti slovačku ekipu Velka Maca sa početkom već u 9 sati, dok će od 10 sati na travnjak Grbavice izaći predstavnici Mađarske i Rumunjske, Pecsvarad i Sporting. Potom se vraćamo na skupinu A gdje će domaćin Ribar u obračunu hrvatskih niželigaša odmjeriti snage sa Gibarcem iz Čepinskih Martinaca. Žestoki subotnji ritam na Grbavici svojim susretom nastavit će Pecsvarad i Bilje. Trećim susretom u skupini A skupinu će zaključiti Gibarac i Velka Maca, dok će se u skupini B susresti Sporting i Bilje.

Nakon seniorskog subotnjeg dijela, na teren Grbavice izići će legende Ribara koje će u revijalnoj utakmici sa veteranima HNK Bilje uveličati ovaj veliki spektakl. Domaćin je  najavio dolazak mnogih igrača, stručnog osoblja i ljudi koji su bili usko vezani uz Klub proteklih nekoliko desetljeća i omogućili njegovo postojanje, da još jednom zajedno mogu obući dres voljenog kluba koji je između ostalih i zbog njih doživio ovako veliku starost da napokon može ponosno nositi titulu stogodišnjaka.

Navijačka skupina Greenboys iz Kopačeva koja je ovih godina čvrsto stala uz Klub, uz Upravu i simpatizere organizirala je i prigodnu bakljadu za subotu navečer, a za subotnji program priprema se i glazba uživo te DJ u noćnim satima kako bi zadovoljili sve glazbene ukuse, a kroz cijeli dan bit će organizirana i bogata gastronomska ponuda.

Nedjeljni dan u podnožju Kopačkog rita bit će u znaku utakmica za plasman, pa tako jutarnji program otvara se utakmicom za peto mjesto u 9 sati. Slijedi utakmica za treće mjesto u 11 sati, dok je veliko finale zakazano za 14 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika.