Dinko Puljić: Dat ćemo sve od sebe da do kraja ostanemo na čelnoj poziciji

U utorak, 18. siječnja, s pripremnim treninzima za nastavak sezone krenuli su i nogometaši Feška iz Feričanaca. Mladi je stručnjak Dinko Puljić izvršio prozivku svojih igrača i poveo momke na prvi ovogodišnji trening. Fešk je posložen klub, na svim razinama, od mlađih kategorija do seniorske momčadi. Diljem Slavonije i Baranje prepoznat je rad Feškovog tima, što je za svaku pohvalu. Seniorska je momčad jesenski dio sezone završila na vodećoj poziciji s 35 osvojenih bodova u 15 kola, što je u prosjeku briljantnih 2.33 boda po kolu. Puljićeva je momčad najraspucanija s čak 43 pogotka, te su u jesenskom dijelu zabilježili 11 pobjeda, uz po dvije neriješene utakmice i dva poraza. Povodom početka pripremnog perioda, razgovarali smo s trenerom Puljićem, inače magistrom kineziologije i nositeljem nacionalne PRO licence.

Oglas

Prije svega treneru, još jednom iskrene čestitke na jesenskoj tituli. Kakav je raspored Feška u pripremnom periodu, imate li dogovorene pripremne utakmice?
– Zahvaljujem na čestitkama. U utorak smo krenuli s pripremnim dijelom, nešto ranije nego što sam planirao. Odradit ćemo uvodna tri treninga, nakon čega nam slijedi prva prijateljska utakmica u Valpovu kod Valpovke 29.01. Već idući vikend 05.02. očekuje nas momčad Kutjeva u Feričancima, a nakon toga, 12.02. idemo u Daruvar na prijateljsku utakmicu. 20. veljače rezerviran je za domaću utakmicu s trećeligašem iz Belišća, a generalku ćemo odigrati u Starim Perkovcima 27.02. Očekivao sam da ćemo s prvenstvom početi 12./13. veljače, no prema zadnjim informacijama startamo vikend prije, zato i jesmo krenuli s pripremama nešto ranije.

Oglas

Hoće li biti promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu?
– Naš je najveći dobitak što smo uspjeli cijelu ekipu zadržati na okupu. Nekakvih prinova, odnosno pojačanja u ekipi nema, tako da s istim snagama idemo u proljeće.

Oglas

S obzirom na jesenski naslov, kakvi su ciljevi i ambicije Feška na proljeće?
– Pa gledajte, ciljevi koji su ljetos postavljeni ostaju isti, a kao cilj od uprave dobili smo da budemo u vrhu tablice, točnije 1.-3. mjesto. Sve ispod toga za nas je neuspjeh. Trenutno smo na vodećoj poziciji gdje smo i proveli najveći dio polusezone. Smatram da imamo dovoljno kvalitete i širine da tu i ostanemo, ali naravno, teži dio je sada pred nama na proljeće. No ponavljam, mišljenja sam kako imamo kapacitete, kako organizacijski, tako i unutar ekipe da se možemo tu i održati. Neće nam biti niti malo lako, ali dati ćemo sve od sebe da se tu i održimo. 

Naslov prvaka, uz titulu, donosi i viši rang. Ima li klub ambicija ući u viši rang gdje je nekad i bio?
– Ako budemo prvaci, svakako je ambicija ići u viši rang, što je i sportski. Znamo da dolazi do reorganizacije, no viši rang će svima u klubu, kao i navijačima, biti lijepa nagrada za cjelokupan trud tijekom godine. Stvarno radimo i treniramo dobro, jako je dobar odaziv na treninzima i s te sam strane poprilično zadovoljan.

Koga smatrate za najvećeg konkurenta za naslov prvaka?
– Teško je izdvojiti nekoga, svatko ima neke specifičnosti i posebne stvari. Ali definitivno ove četiri ekipe koje su trenutno iza nas. Sve su momčadi, od Jedinstva, Viljeva, Baranje i Vardarca, uz nas najviše i pokazale protekle jeseni. 

U prvom kolu u Feričance dolazi Metalac, navijači očekuju novu domaću pobjedu i tri boda s kojim biste dobili zalet za nastavak. Što kaže trener Puljić?
– Iskreno, po meni je najveći problem moje ekipe što puno teže igramo te takozvane lagane utakmice, odnosno s momčadima iz donjeg dijela tablice. Rezultatski to i nije tako, čak je to i u redu, no odstupa se dosta, pogotovo u pojedinim dijelovima utakmice. Svaka je utakmica za sebe i svaka utakmica nosi nešto novo. Mi idemo kao i do sada, kolo po kolo, a svako kolo maksimalno možemo osvojiti tri boda što nam i je cilj. Nadam se da ćemo se do Metalca dobro pripremiti i da ćemo osvojiti bodove kako bi uhvatili što bolji zalet za nastavak, koji ponavljam, biti će puno teži nego jesenas. – zaključio je trener Feška, Dinko Puljić.

Na kraju, što drugo možemo osim poželjeti momčadi Feška puno uspjeha u daljnjem radu i što manje ozljeda.