Dinka Kulić: "Želimo do naslova već u Kaštelama" - SPORTALO

Dinka Kulić: “Želimo do naslova već u Kaštelama”

Foto: HAOK Mladost

Nedjelja je dan odluke za odbojkašice Marina Kaštela, dan kada moraju pobijediti žele li i dalje ostati u igri za naslov prvakinja Hrvatske. Jer, nakon regularnog dijela prvoplasirana Mladost stiže im u goste s prednošću od 1-0 u završnoj seriji koja se igra na dvije pobjede. Stoga je pred Kaštelankama teška zadaća, pobjedom osigurati ‘majstoricu’, treću i ključnu utakmicu idućeg tjedna ponovno u Domu odbojke.

Iako su u prvom susretu u četvrtak izgubile u Zagrebu s 0:3, odbojkašice Marina Kaštela, zajedno s iskusnim dugogodišnjim trenerom Miloradom Krunićem, ne gube nadu u još jedan dolazak u Zagreb. Pa Lara Dežulović, jedna od ponajboljih odbojkašica Marina Kaštela, ovako najavljuje drugi susret:

–  Ništa nije gotovo, tako se i pripremamo. Znamo dobro gdje smo griješile u Zagrebu, proanalizirale smo tu utakmicu i nastojat ćemo to u našoj dvorani ispraviti i popraviti. Jer, naša je dvorana naša prednost, bez obzira što nema gledatelja zbog Covida 19, tu svakodnevno treniramo i tu se najbolje osjećamo. Uostalom, osim u prvom setu, u ostala smo dva bile ravnopravne Mladosti, tako da imamo realne osnove gajiti nadu da ćemo još jednom doći u Zagreb. Pa neka tada treći susret odluči o prvakinjama Hrvatske.

Dinka Kulić, prvo ime kod Mladostašica u prošlom susretu, reprezentativka koja se vraća u svoju staru formu nakon dugotrajne ozljede ramena, svjesna je snage svoje ekipe, ali i oprezna pred drugi susret u Kaštelima:

–  Moramo odigrati smireno, ali uz maksimalni angažman, jer jedino tako možemo se nadati pobjedi u Kaštelima, gdje je uvijek vrući teren, bez obzira na gledatelje ili ne. No, dvorana nam nije problem, godinama igramo tamo protiv dva kaštelanska kluba tako da je i mi dobro poznajemo. U prvoj smo utakmici prikazale dobru igru, ali još moramo smanjiti broj neforsiranih pogrešaka jer su to direktni poeni našim protivnicama. Naime, kada bi mi popustile tijekom seta u igri, dozvolile bi suparnicama da nam se rezultatski približe. Pokazale smo tijekom cijele Superlige da smo najbolje i to sada želimo naplatiti novim trofejom, pobjedom već u drugom susretu u Kaštelima.

Izvor: HOS.hr

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.