Dinamu se otvara put do Lige prvaka

Hrvatski nogometni prvak Dinamo danas je doznao eventualnog protivnika koji će mu stajati na putu do Lige prvaka ako uspješno odradi posao protiv Ludogoreca.

Oglas

Dinamo će danas odigrati prvu utakmicu protiv bugarskog prvaka u 3. pretkolu Lige prvaka, uzvrat se igra za tjedan dana na Maksimiru, a ako Modri uspješno odrade posao protiv Bugara u posljednjoj fazi će Ligu prvaka tražiti protiv boljeg iz dvoboja Bodo Glimta i Žalgirisa. To je svakako najbolji izbor od onoga što je ždrijeb nudio, izbjegli su Dinamovci Qarabag, Ferencvaroš, Maccabi, Apollon i Trabzonspor, redom zvučnija imena od protivnika koji ih čeka ako preskoče Ludogorec.

Oglas

Zanimljivo, igrom kuglica isti su parovi spojeni i u slučaju poraza kada će nastaviti s borbom za skupinu Europske lige. Dakle, i u slučaju da Ludogorec slavi protiv Dinama u dvije utakmice, Modri će ponovno na jedan od ova dva kluba, samo ovaj put na poraženog. Dakako, s obzirom da je Dinamo nositelj i protiv Ludogoreca i u sljedećem krugu kvalifikacija, vjerujemo da će se ove jeseni na Maksimiru igrati Liga prvaka što bi bio značajan iskorak za hrvatski nogomet nakon potopa Rijeke i Osijeka. Hajduk će pak u četvrtak prvi puta na europsku scenu, protivnik je zahtjevan, portugalska Vitoria je opasna, ali uz pravog Livaju i raspoloženu pratnju može i Majstor s mora do skupine Konferencijske lige čime bi dojam bio do kraja popravljen.