Dinamo za Petrinju: Humanitarna aukcija Dinamovih dresova za pomoć unesrećenima

Zagreb, 28. siječnja – Futsal Dinamo i udruga Goričani Humanitarka pokrenuli su humanitarnu aukciju za pomoć unesrećenima od razornog potresa koji je krajem 2020. pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna područja.

Oglas

Dvojica Dinamovih Petrinjaca, Kristijan Grbeša i Daniel Matković, podijelili su se u dva tima – Team Grbi i Team Činda. Dvojica kapetana izabrali su suigrače koji će se u narednih 10 dana na Dinamovoj Facebook stranici sportski nadmetati u aukciji specijalno dizajniranih dresova.

Oglas

Oglas

Naime, iznad logotipa globalno poznatog proizvođača sportske opreme, Dinamo je otisnuo brojku 53 koja simbolizira Petrinju, grad iz kojega dolaze dva Dinamova prvotimca i koji je teško stradao u razornom potresu.

“Do prvotne ideje o akciji došlo je drugi dan potresa, kad smo sreli Boyse na nekom od punktova. Nastupilo je neko zatišje, a jedan se pojavio u trenirci koju je kupio na Palčićima. Svima nam je to bilo smiješno jer je to bila prva stvar koju je izvukao iz ormara, ali simbolika je bila prejaka“, rekao je za klupsku stranicu tajnik kluba Sebastian Sobota i nastavio:

„I pola sata poslije su me nazvali, taman kad smo stajali kod Grbijeve kuće i gledali kran Brune Šaguda, bivšeg kapetana Alumnusa, kako čačka po onom što je nekad bilo krovište. “Seb, ‘aj nek klub napravi neku aukciju, bolje da na taj način pomognemo, još će svakom ostati i uspomena.” I kroz par telefonskih poziva, dresovi su maltene već 2. 1. bili spremni.”.

Futsal Dinamo će svakoga dana, od 28. siječnja do 6. veljače (izuzev 5. veljače, kada Dinamo igra prvenstvenu utakmicu u Dubrovniku), točno u 20 sati na svojoj Facebook stranici objaviti fotografije po jednog igrača iz tima „Grbi“ te jednoga iz tima „Činda“.

Pratitelji će potom licitirati za specijalno dizajnirani dres čija početna cijena iznosi 400 kuna. Novac od prodaje dresova uplaćuje se na izdvojeni žiroračun (samo za tu namjenu) udruge Goričani Humanitarka – HR9524840081502022881 (za uplate iz inozemstva SWIFT: RZBHHR2X).

Sav prikupljeni iznos na aukciji donirat će se za kupnju građevinskog materijala i obnovu kuća u Petrinji u suradnji s Bad Blue Boysima, koji od prvog dana potresa na terenu pomažu unesrećenima.