/Dinamo protiv Ferencvarosa za osiguranje europske jeseni LEŠKOVIĆ I PERIĆ PONOVNO U SRCU MODRE OBRANE
dinamo viktorija plzen 2019 dani olmo

Dinamo protiv Ferencvarosa za osiguranje europske jeseni LEŠKOVIĆ I PERIĆ PONOVNO U SRCU MODRE OBRANE

Hrvatski prvak večeras kreće u bitku za europsku jesen protiv prvaka Mađarske, velikog Ferencvarosa. Momčad Nenada Bjelice prolaskom mađarskog prvaka osigurava novu europsku jesen, u najmanju ruku u Europskoj ligi, uz naravno priliku da se izbori i elitno nogometno natjecanje, Liga prvaka. Ulog je večeras ogroman, pobjedom u dvomeču s momčadi iz Budimpešte Plavima se otvara put prema eliti jer Maribor ili Rosenborg su sljedeći protivnik na tom putu, na prvi pogled izgleda kao sjajan ždrijeb.

No, prije toga valja biti na vrhunskoj razini protiv Mađara koji su sve samo ne bezopasan protivnik. Mađarska kao država ulaže velik novac u sport, prije svega nogomet i to se iz godine u godinu sve više vidi na rezultatima njihovih momčadi. Uostalom, prije samo nekoliko mjeseci Hrvatska je predvođena najboljim nogometašem svijeta poražena upravo na stadionu Ferencvarosa, boljeg upozorenja i ne treba! Što se Dinama tiče Bjelica ima standardne probleme, veliki kadar sjajnih igrača od kojih neke mora poslati na klupu, neke na tribinu! Posao mu “olakšavaju” ozljede Theophila i Dilavera što otvara put slavonskom dvojcu Lešković – Perić da zauzme mjesto u srcu modre obrane! S obzirom da su u dosadašnjem dijelu sezone to radili fantastično, nema brige za drukere zagrebačkog kluba.

Nakon ispadanja Hajduka i Osijeka, ponovno puno toga u borbi za nacionalni koeficijent pada na leđa Modrih kojima je jedina potpora ostala Rijeka koja u četvrtak prvi put izlazi na europsku scenu protiv Aberdeena. Naravno, za hrvatski nogomet bi bilo sjajno da i jedni i drugi skupe što više bodova da bi HNL zadržao dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka i dodatna tri na putu prema Europskoj ligi što je Dinamo prošle sezone osigurao sjajnim nastupima i povijesnim putem do “europskog proljeća”.

Podijeli
  •  
  •  
  •