/Dilj je osvajač kupa NS Vinkovci U FINALU JE PALA NOSTERIA NAKON JEDANAESTERACA
dilj fb

Dilj je osvajač kupa NS Vinkovci U FINALU JE PALA NOSTERIA NAKON JEDANAESTERACA

Finale kupa NS Vinkovci tradicionalno je odigrano na stadionu Cibalije, a nakon jedanaesteraca pehar je u vitrine spremio drugi vinkovački klub Dilj. U finalu je svladao Nosteriju koja se predstavila u vrlo dobrom izdanju i malo je sreće nedostajalo da pehar otputuje u Nuštar.

Oko 2000 gledatelja svjedočilo je utakmici u kojoj se nije umiralo u ljepoti, ali uzbuđenja nije nedostajalo pa su na kraju kroz lutriju jedanaesteraca gledatelji mogli doživjeli konačno uzbuđenje gdje se u junaka pretvorio kapetan Vedran Kelava obranivši tri penala.

No posebno emotivan trenutak je definitvno bio za ponajboljeg igrača Dilja, ali i grada Vinkovaca Tonislava Pavličića koji se nakon dugo vremena vratio na svoj stadion gdje je u dresu voljene Cibalije skidao paučinu vrhunskim vratarima u Prvoj HNL:

U jednoj izjednačenoj tekmi pred oko 2000 ljudi na stadionu Cibalije Dilj je svladao Nosteriju na penale. Tekma je bila zanimljiva i prava muška. Obje ekipe zasluženo su završile u finalu. Dilj je bio bolji prvo poluvrijeme , Nosterija drugo. Mi smo poveli preko Ilića, a oni izjednačili iz penala. Do kraja je sve mirisalo na penale i to se dogodilo . Mi smo imali briljantnog Vedrana Kelavu koji je skinuo 3 penala i tako nam donio 5. trofej u 4 godine. Tri prvenstva i dva kupa. Hvala svima koji su nas došli bodriti , a moram pohvaliti našu djecu u školi nogometa koji su bili naš 12. igrač.  Pozdrav od osvajača kupa središta Vinkovci NK DILJ – za Sportalo je izjavio popularni Šlajfo koji je na dobrom putu da s Diljem dočeka ponovo nekog prvoligaša u Vinkovcima, a u nogama sigurno ima još dinamita da zapapri koji puta iz slobodnjaka i na nacionalnoj razini ovog natjecanja što je Šlajfi definitivno bolja šansa nego penal.

Foto Marijana Vojnić

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.